ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΝΔ!!!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Δεν χρειάζεται να συστήσει ο Τσίπρας εξεταστική επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των 350 εκατομμυρίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αρκεί να καλέσει τον βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη. Έχει όλα τα στοιχεία. Θα σας φανεί παράξενο, αλλά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτός που έχει καταγγείλει πρώτος το 2011 το σκάνδαλο με ερωτήσεις στη Βουλή και συνεντεύξεις του χωρίς όμως να καταφέρει να το σταματήσει.

Ίσως γιατί κανείς δεν πίστευε τότε ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, θα λογοδοτούσαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Την περίοδο εκείνη, ο Αυγενάκης ήταν βουλευτής του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη και εκτός από τη ΝΔ, στην οποία ανήκει και πάλι σήμερα, κατήγγειλε και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά.

Όπως ανέφερε σε ερώτηση του προς τον υπουργό Εσωτερικών «...υπάρχουν και εν αναστολή πολιτικά κόμματα, όπως για παράδειγμα η Πολιτική Άνοιξη, τα οποία επίσης έχουν λάβει δάνεια, που δεν είναι σαφές εάν έχουν εξυπηρετηθεί», ενώ «...σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο εν αναστολή κόμμα χρηματοδοτήθηκε με αρκετά εκατομμύρια δραχμές από κρατική τράπεζα, αλλά από την στιγμή που ανέστειλε την δραστηριότητά του δεν γνωρίζουμε πως (και εάν) αποπληρώθηκαν αυτά τα χρήματα ή εάν ρυθμίστηκαν καθ' οιονδήποτε τρόπο τα δάνεια ή παραμένουν απλήρωτα».

Κατά το βουλευτή, θαλασσοδάνεια έχουν πάρει και ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις που συνεργάζονται με ιδρύματα που ανήκουν σε κόμματα, τα οποία μόνο το 2011 πήραν δάνεια πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Μοντέλο Νέρωνα ετοιμάζει ο Τσίπρας