ΓΙΑΤΙ ΒΡΩΜΙΣΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ EVER

 

To σκάνδαλο του αιώνα. Τα Panama Papers. Τα μαύρα πακέτα πολιτικών σε off-shores που μανουβράριζαν ''οι δικηγόροι του διαβόλου'' της περιβόητης πια εταιρείας Mossack Fonseca. Λοιπόν. Το πρώτο που σκέπτεται, αυτός που καταλαβαίνει, όταν βγαίνει στον αέρα μια βρωμοδουλειά, είναι ΠΟΙΟΣ οφελείται. Απ' εκεί ξεκινάς. Ποιός, ποιοί έχουν συμφέρον να ξεφωνηθούν αρχηγοί κρατών, κυβερνήτες, πολιτικοί με ιστορικό εξουσίας.

Είναι σίγουρο ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχει σκοπιμότητα για κάποια πρόσωπα. Δεν ξεσκεπάστηκε το σκάνδαλο για να διασυρθεί π.χ. ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας, ο… συγκεκριμένος σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Το έργο, λέω εγώ, είναι «γενικώτερου ενδιαφέροντος». Δεν το λέω εγώ, το πράμα μιλάει μόνο του.

Γιατί αποφάσισαν να καραξεφτυλιστεί αυτό που λέγεται πολιτική, κυβερνητική. Ποιοί. Αυτοί που τους συνέφερε μέχρι σήμερα να παίζει έτσι όπως παίζει αυτό που λέγεται κράτος, κρατική εξουσία, αλλά αποφάσισαν σήμερα να το τελειώσουν. Να πάνε σε κάτι άλλο.
Λέμε. Τι λέμε; Τι μπορεί να συμβαίνει. Αυτό λέμε. Γιατί στο «ξαφνικό» πέφτει τόσο γενικό ξεβράκωμα σ' αυτούς που κυβερνούν, ενώ μ΄ένα παγκόσμιο δίκτυ προστασίας τους είχε «επιτραπεί» μέχρι σήμερα να κρύβουν τις αρπακτές που έκαναν.

Το σκάνδαλο Panama Papers. Τα έγγραφα, δηλαδή, που πιστοποιούν τη ''νόμιμη'' κατοχή του παράνομου χρήματος συγκεκριμένων ατόμων της εξουσίας. Άσε τους καλλιτέχνες και τους αθλητές, εκείνους που έγιναν πελάτες της δικηγορικής εταιρείας με έδρα τον Παναμά, της Mossack Fonseca. Αυτούς, απλά, τους πήρε η μπάλα.

Το ερώτημα παραμένει. Γιατί και ποιός, ποιοί, αποφάσισαν να αποκαλύψουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο οικονομικών συναλλαγών της Ιστορίας. Οι αράδες με αφορμή ότι σα σήμερα 14 Ιουλίου, το 1952, γεννήθηκε ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα, ο ένας από τους δύο δικηγόρους

Διαβάστε ακόμα:

Διαβολικός δικηγόρος, συγγραφέας οραματιστής