ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

H Hλεκτρονική Αθηνών βούλιαξε γιατί οι Έλληνες δεν αγοράζουν πια. Λεφτά γιοκ. Άλλοι γιατί είναι άνεργοι, άλλοι γιατί δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται και άλλοι γιατί παίρνουν συντάξεις - βοηθήματα.

Αφήστε που τα περισσότερα από όσα βγάζουν τους τα παίρνει η εφορία. Η Μοιραράκη το είπε στους αρμοδίους του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί γέλασαν. «Τελειώστε επιτέλους σας παρακαλώ γιατί έχει ναυαγήσει το εμπόριο και όταν ναυαγεί το εμπόριο ναυαγεί η χώρα». Ναι, πολλοί γέλασαν γιατί δεν είναι δυνατόν να μιλά για οικονομία μία μεταπράτης χαλιών.

Βλέπεις δεν γνωρίζει τα μακροοικονομικά. Ούτε έκανε αναγωγή στο ΑΕΠ και άλλες παρεμφερείς μπερδεψοκουβέντες που μόνο όσοι πέρασαν από το Χάρβαρντ καταλαβαίνουν. Ο απλός κόσμος άλλη γλώσσα καταλαβαίνει. Ότι τα μαγαζιά κλείνουν και η φτώχεια βαθαίνει. Ότι η έλλειψη χρημάτων οδηγεί σε στάση εμπορίου. Με το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής Αθηνών θα μείνουν στο δρόμο άλλοι 450 εργαζόμενοι. Κάπως έτσι ο συνολικός αριθμός των ανέργων ξεπέρασε τα 1,2 εκατομμύρια.

Η αποεπένδυση που συνέβη τα τελευταία δέκα χρόνια ξεπερνά τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ και για να επανέλθει η οικονομία στην προηγούμενη κατάσταση, θα απαιτηθούν 100 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020.

Από πού όμως, όταν η χώρα δεν διαθέτει καν αναπτυξιακό νόμο. Ένας χωρατατζής θα μπορούσε να με παραπέμψει στο ελληνικό Νταβός που ετοιμάζει ο Μάρδας ή στις επενδύσεις που θα φέρει μέσω Σύριων προσφύγων. Εκτός κι αν τον προλάβει ο πρόεδρος Πάνος που ετοιμάζεται να υποδεχθεί Ισραηλινούς επενδυτές που θέλουν να στήσουν τουριστικές επιχειρήσεις 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στις Φλέβες του Σαρωνικού.

Ένας- ένας, όλοι –οι επενδυτές- θα πάρετε...

Διαβάστε ακόμα:

Ο βασιληάς της μίζας