ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δεν ξανάγινε στον αιώνα. Αυτό μόνον Κύπριοι είναι ικανοί να το λένε. Ότι τους δουλεύει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ότι παραμύθι φούρναρης πέθανε. Το λένε και το γράφουν στη μεγαλόνησο. Μέχρι που σου’ ρχεται στο στόμα να πεις ότι θα το βρουν από τον Ερντογάν.

Κάτσε, ρε. Σύμφωνοι, οι Κύπριοι έχουν τεράστια ζημιά πάθει από το νιτερέσο τους με τον Βγενόπουλο. Τον είχαν επικηρύξει. Το κράτος της Κύπρου τον θεωρούσε υπεύθυνο στην οικονομική καταστροφή που έπαθαν.

Πιθανόν να έχουν δίκαιο οι Κύπριοι επίσημοι. Γι’ αυτό κι είχε ανοίξει ο πολύ σοβαρός δικαστικός αγώνας, σε επίπεδο διεθνές, της κυπριακής δημοκρατίας εναντία στον Έλληνα τραπεζίτη. Όχι, όμως, αυτό που λένε, ότι «Δεν μας ξεγελάς, Βγενόπουλε!», δηλαδή ότι δεν πέθανες.

Παρασκευή μεσάνυκτα στη μνημονιακή Κύπρο μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις. Παρασκευή βράδυ ξεκίνησαν στην Ελλάδα τα capital controls, επι Τσίπρα. Παρασκευή βράδυ ο Μαρκεζίνης επι Παπάγου έκοψε στη μέση το δολάριο, από τις 30 το πήγε στις 15 δραχμές. Όλες οι μανουβραδόρικες δουλειές, τραπεζικές, χρηματιστηριακές σ’ όλο τον πλανήτη τις στήνουν Παρασκευή μεσάνυκτα. Για να έχουν ασπίδα το μη εργάσιμο σαββατοκύριακο. Γι αυτό προκύπτουν οι «black Mondays”, οι Μαύρες Δευτέρες, μέχρι και στην Wall Street.

Μια η ώρα τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής τελείωσε ο Βγενόπουλος. Και οι Κύπριοι, όχι απλά υποψιάζονται, αλλά σα να’ ναι βέβαιοι ότι τους παραμυθιάζει ο Βγενόπουλος με το «θάνατό» του.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχει αντίπαλος για τον Ολυμπιακό!