Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ... «ΣΥΡΙΖΑΙΟΦΡΟΥΡΟΙ»

 

Γίνεται κυβέρνηση ο Σύριζα και επιτόπου, από την πρώτη επόμενη ημέρα που πήγαν στα γραφεία τους οι νέοι υπουργοί, άρχισαν τις προσλήψεις. Διορισμοί στο δημόσιο των δικών μας ανθρώπων. Των αφισοκολλητών του Σύριζα.

Αυτό γινόταν πάντα στην γαμημένη Ελλάδα. Ιστορία παλιά. Κάθε κυβέρνηση με την εκλογή της βόλευε κόσμο. «Δικό» της κόσμο.

Με την ευκαιρία. Την είπαν «Κλαυθμώνος» την πλατεία ανάμεσα στις πλατείες Ομονοίας και Συντάγματος. Επειδή εκεί έκλαιγαν, έβγαζαν κλαυθμούς οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και θα απολύονταν για να διοριστούν στη θέση τους άλλοι, ψηφοφόροι του κόμματος που κέρδισε τις εκλογές.

«Κοιλάς κλαυθμώνος είναι η γη, βασάνων κατοικία...» έγραφε ο Δημήτριος Βυζαντινός, κωμωδιογράφος του 19ου αιώνα.

Αυτό έκαναν οι λεγόμενες δεξιές κυβερνήσεις. Το ίδιο έκανε και η αυτοαποκαλούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Ατελείωτους διορισμούς των «πρασινοφρουρών». Των δημοσίων υπαλλήλων για να βοηθήσουν την...αλλαγή.

Η λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση έκανε το χειρώτερο. Κομματικός σταρχιδισμός. Παρέλαβε μία χρεωμένη χώρα, προχώρησε στην υπογραφή νέου μνημονίου, δηλαδή σε πρόσθετα βάρη, πήρε πιο σκληρά μέτρα, αλλά δεν δίστασε να διορίζει «συριζαιοφρουρούς». Ας μην τους έχει ανάγκη το δημόσιο.

Σκέψου πόσοι άλλοι συριζαίοι θα βολευτούν αν μειωθεί το χρέος, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για τους φορολογούμενους. Το χρέος του κράτους θα ελαφρυνθεί, όχι τα χρέη των πολιτών.

Διαβάστε ακόμα:

Φιλοαριστεροί όλοι οι μεγάλοι λόγω Τσίπρα