ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΤΣΙΠΡΑ

 

Αρτέμης Σώρρας. Πιο άσχημος και από τον Αρτέμη Μάτσα, τον κακό του ελληνικού σινεμά. Κι όμως! Με την αντικινηματογραφική, την αντιτουριστική του φάτσα ο τύπος είναι το νέο μεγάλο αστέρι της Ελλάδας. Πρώτο τραπέζι πίστα. Όλο και περισσότερο ασχολούνται μαζί του μήντια και πολιτικοί. Και τι μας λένε; Ότι είναι απατεώνας. Ότι εκμεταλλεύεται τον κοσμάκη.

Στη σέντρα, λοιπόν, μπαίνει πάλι η πιο μεγάλη αλήθεια της αιωνιότητος. Ότι ο κόσμος είναι της πλάκας. Ότι εύκολα παρασύρεται από τα ψέματα κάποιου καταφερτζή.

Μάλιστα, κύριοι. Αυτός ο Αρτέμης Σώρρας, λέει, έφτιαξε οργάνωση, βρήκε οπαδούς, συμπεριφέρεται ως σωτήρας και, τέλος πάντων, έχει ρεύμα, γιατί; Επειδή, όπως τον κατηγορούν, είναι παραμύθης. Επειδή, να το πούμε κι αυτό, υπάρχουν άνθρωποι που τον γουστάρουν, που τον πιστεύουν.

Η Ακρόπολη έχει πουληθεί δύο φορές! Σύμφωνοι, ο ''ιδιοκτήτης'' της Ακροπόλεως, ο «πωλητής» της ήταν μάρκα μ’ έκαψες. Ο αρχιαπατεώνας. Κι αυτός, όμως, που «αγόρασε» την Ακρόπολη ήταν αρχιμαλάκας. Δεν τον βγάζουμε έξω από το έργο. Μη σου πω ότι ο αληθινός πρωταγωνιστής είναι το κορόιδο, σ' αυτόν στηρίζεται η θρησκεία, η δημοκρατία, η οικονομία.

Λέει τίποτα το όνομα «Καματερός»; Είναι αυτός που πριν 41 χρόνια διαφήμιζε νεράκι της βρύσης ως φάρμακο για τον καρκίνο. Αθώο νεράκι που το διέθετε ως μαγικό, θεραπευτικό. Και ο κόσμος έκανε σαν τρελός για να προλάβει να πάρει «το νερό του Καματερού».

Είναι ο Σώρρας ένας νέος Καματερός; Ένας άλλος Τσίπρας. Δεν κατάλαβα. Τι... λιγώτερο από τον Άρτεμη Σώρρα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας; Είχε υποσχεθεί στον κοσμάκη ότι θα τους κάνει καλύτερη τη ζωή. Και την έκανε; Δεν κατάλαβα. Γιατί να μη γίνει πρωθυπουργός και ο Σώρρας; Κι αυτός, όπως ο Τσίπρας, δεν λέει ότι θα σας πηδήξω. Λέει ότι θα βοηθήσει τους Έλληνες.

Διαβάστε ακόμα:

Σα να κοντράρουν το τέλος της ποταπαγόρευσης