ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ!

 
Με τον ίδιο τίτλο, ότι ''Δεν είναι σταρ του σινεμά, αλλά το σινεμά'', είχα γράψει για τον Χάρβεϋ Ουαϊνστάιν, λίγες μόλις ημέρες πριν ξεσπάσει το ποταμιαίο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης μ' αυτόν πρωταγωνιστή. Έγραφα ότι δύσκολα να διαβάσεις το όνομά του στα μήντια, διότι δεν είναι ηθοποιός, ούτε σκηνοθέτης. Παντρεύτηκε, χώρισε, αλλά ό,τι έκανε στην προσωπική του ζωή τούτος ο Εβραίος που ξεκίνησε από το μηδέν, δεν προκαλεί το ενδιαφέρον, την περιέργεια του κόσμου. Γι’ αυτό και τα ΜΜΕ τον... σνομπάρουν. Και ξαφνικά το άτομο έγινε και... γαμώ τη φίρμα, αναδείχθηκε στο πρώτο αστέρι στους βιασμούς γυναικών. Πασίγνωστων ηθοποιών που για να μην καταστρέψουν την καριέρα τους υπέκυπταν στα σεξουαλικά του κέφια.

Κολοσσός στην παραγωγή ταινιών ο Harvey Weinstein. Τεράστια μούρη στο Holywood.  Με τον μικρότερο αδελφό του Bob λίγο μετά τα 20 τους χρόνια έφτιαξαν από το μηδέν την εταιρεία Miramax. Η μια στις δύο ταινίες που έχω δει είναι παραγωγής της Miramax. Εταιρείας που έγινε θηρίο.

Miriam είναι η μάνα τους και Max ο μπαμπάς τους. Από τα ονόματα των Εβραίων γονιών τους τα δύο αδέλφια Ουάινσταϊν έφτιαξαν την Mirimax. Στην αρχή διοργάνωναν συναυλίες μουσικής. Εγκέφαλος ο Χάρβεϋ, ο μεγάλος αδελφός, που γεννήθηκε σα σήμερα 19 Μαρτίου, το 1952.

Film produser ο Χάρβεϋ. Μέγα πάθος στην παραγωγή ταινιών. Film studio excutive. Αυτός αποφασίζει να γίνει ταινία αυτό το συγκεκριμένο στόρυ. Αυτός θα το επιλέξει, όπως και τον σκηνοθέτη.

Από εκεί ξεκινάει το έργο. Την παραγωγή. Το μπάτζετ κάθε ταινίας. Ο Χάρβεϋ αποφασίζει το νούμερο σε εκατομμύρια δολάρια που απαιτεί το κόστος μιας ταινίας. Και σ’ όλα έχει λόγο. Στο κάστιγκ, στις αλλαγές του σεναρίου, στον τόπο που γυριστεί η ταινία. Στα πάντα.

Πηγαίνεις στο σινεμά και με λιγώτερο από ένα δεκάρικο που αφήνεις στο γκισέ της κοπέλλας απολαμβάνεις στη σκοτεινή αίθουσα ένα προϊόν που για να ολοκληρωθεί ξοδεύτηκαν από δέκα έως 100 εκατομμύρια. Δεν υπάρχει στη γη τόσο ακριβό προϊόν που να το αγοράζει τόσο φθηνά ο καταναλωτής.

Ο Χάρβεϋ Ουάινσταϊν χρεοκόπησε! Το 2005 υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Miramax, την εταιρεία που δημιούργησε από το πουθενά. Και πάνω στην προσπάθεια του να επανέλθει, να ξαναγίνει αυτός που ήταν ο γιος του κάποιου κόφτη διαμαντιών Μαξ και της νοικοκυρούλας Μύριαμ, κατέληξε να μοιάζει σήμερα με τον κακοποιό σε δικής παραγωγής ταινία που μετά από 217 σφαίρες πέφτει στις λάσπες.
 
Φοβερά πράγματα. Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες από γυναίκες που τις υποχρέωνε με βία να του κάνουν στοματικό ο Χάρβεϋ Ουάινσταϊν απολύθηκε από την ίδια την εταιρεία του, ήταν πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της  Weinstein Company. Τον διέγραψε από τα μητρώα της η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου.Tον χώρισε η γυναίκα του(φώτο)Η πιο μεγάλη τσεκουριά είναι η καραξεφτύλα. Να θέλει να πηδήξει μια χολυγουντιανή κορμάρα γιατί αυτή πράγματι εξαρτάται απ' αυτόν, να πάρει ή όχι το ρόλο.

 


Διαβάστε ακόμα:

ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΙΣ