Λε Πα: Ο πιο πλουσιος Ελληνας τραγουδιστης

 

Ο Λευτέρης Πανταζής το έχει πει στα ίσια. Το πρόβλημα της επιβίωσης το βίωσε όταν ήρθε από τη Ρωσία. Δεν είχαν να φάνε. Έχει περάσει δύσκολες ημέρες και έχει κάνει ό,τι δουλειά μπορείς να φανταστείς. Και αυτός ακριβώς είναι ο φόβος του. Ότι δηλαδή πέρασε πολύ φτωχικά, τον έκανε να σκέφτεται το «αύριο» και έτσι δημιούργησε διάφορες επιχειρήσεις και έφτιαξε τεράστια περιουσία.

Θυμάμαι παλιότερα, που όποτε τον συναντούσα ήταν πάντα παρέα με ένα τύπο. Δεν άντεξα μια φορά και τον ρώτησα. «Ο τραπεζίτης» μου, μου είπε. Έβγαζε τόσα πολλά που ήταν συνέχεια με τον τραπεζίτη του καταστρώνοντας σχέδια.

Λένε ότι ο Λε Πα είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας τραγουδιστής. Τραγουδάει 40 χρόνια επαγγελματικά, εκ των οποίων τα 35 είναι πρώτη φίρμα. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; 35 χρόνια πρώτο όνομα. Βάλτα κάτω. Πολλά λεφτά. Και ο Πανταζής δεν το «ζάλιζε» πολύ το θέμα. Τραγουδούσε παντού αρκεί να τα έπαιρνε. Παντού. Σε λόγγους και ραχούλες, σε πανηγύρια και μαγαζιά, σε πόλεις και χωριά, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Μου λέει μια παλιά καραβάνα: «Παιδί μου, πήγε για μεταφύτευση μαλλιών στην Βραζιλία, και βρήκε άκρη ακόμα και εκεί και έκανε αρπαχτή. Δεν αφήνει τίποτα...».

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr