ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Κάτι το πολύ σοβαρό συμβαίνει γύρω από το κρεβάτι του μέχρι σήμερα «μεγάλου ασθενή» που δεν είναι άλλος από την ελληνική οικονομία. Από την μία η μεγάλη, σχεδόν απίστευτα μεγάλη ρευστότητα που χαρακτηρίζει την παγκόσμια αγορά κεφαλαίων. Από την άλλη η «θεραπεία σοκ» που υπέστη η ελληνική οικονομική φούσκα από το 2010 μέχρι σήμερα. Επίσης η «πτωχοποίηση» των ελληνικών assets που σημαίνει πώς οι τιμές στην Ελλάδα, και η αγορά εργασίας συμφέρουν. Αλλιώς δεν εξηγείται η επισήμανση:

«Πρώτη φορά βλέπω τόσο μεγάλο ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων για την αγορά ελληνικών assets. Ραντεβού και διερευνητικές συζητήσεις υπήρχαν πάντα, αλλά αυτή τη φορά τα λεφτά είναι πάνω στο τραπέζι».

Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση έμπειρος τραπεζίτης περιγράφει την κινητικότητα που υπάρχει αυτή την περίοδο για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ο ίδιος παράγοντας επισημαίνει τη δυναμική που βγάζουν μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι οι οποίοι έχουν επιβιώσει ή και ενισχυθεί από την κρίση, και πλέον σχεδιάζουν επεκτατικές κινήσεις εκτιμώντας πως η θεωρία του «πιεσμένου ελατηρίου» θα επαληθευτεί για την ελληνική οικονομία. Τρία είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τη συγκεκριμένη περίοδο με άλλες στο παρελθόν και ενισχύουν τις πρωτοβουλίες για επενδυτικά deals...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο Zougla.gr