ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

''Κυριαρχία'' στην πλατεία Συντάγματος επιδιώκει η οικογένεια Λασκαρίδη και δύο διαγωνισμοί που «τρέχουν» αυτή την περίοδο, δίνουν τη δυνατότητα να την αποκτήσή της.

Οι Θανάσης και Πάνος Λασκαρίδης δραστηριοποιούνται κυρίως στη ναυτιλία, με ενδιαφέρον και σε πολλούς τομείς ενώ έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στον τομέα των ξενοδοχείων.

Γράφει η Gillian Rothschild

Μετά τη Μεγάλη Βρετανία, ο όμιλος επιδιώκει την απόκτηση του King George, το οποίο σήμερα εκμισθώνει, όπως και την εκμετάλλευση του ακινήτου της πρώην Αγροτικής στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο όμιλος περιμένει εξελίξεις σε δύο μέτωπα για τα ξενοδοχεία, τα οποία βρίσκονται δίπλα και απέναντι από το ξενοδοχείο-σύμβολο τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά το ξενοδοχείο King George για το οποίο η ιδιοκτήτρια τράπεζα Eurobank προχώρησε σε διαγωνισμό πώλησής του. Το King George έχει μισθώσει ήδη για 20 χρόνια ο όμιλος Λάμψα και το διαχειρίζεται από τα τέλη του 2012, μαζί με τη ναυαρχίδα του ομίλου Μεγάλη Βρετανία.

Στη συμφωνία μίσθωσης του ξενοδοχείου υπάρχει όρος σύμφωνα με τον οποίο η Λάμψα διατηρεί δικαίωμα προτίμησης, σε περίπτωση που η Eurobank αποφάσιζε να πουλήσει το πολυτελές ξενοδοχείο.

Η διοίκηση του ομίλου Λάμψα αναμένει τις επόμενες ημέρες την πρόσκληση της Eurobank προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στον οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από οκτώ επιχειρηματικά σχήματα.

Το άλλο μέτωπο αφορά την τύχη του ακινήτου που βρίσκεται επί της Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, απέναντι από τη Μεγάλη Βρετανία, για το οποίο ο ιδιοκτήτης του, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της ΑΤΕ (ΑΤΠΠΕΑΤΕ), διοργάνωσε διαγωνισμό μίσθωσης.

Η επιτροπή διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού έχει αναδείξει ως πλειοδότη τον όμιλο Λάμψα και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αναμένεται να συνεδριάσει στις 5 Σεπτεμβρίου για να αποφασίσει σχετικά με βάση την εισήγηση της επιτροπής η οποία προκρίνει διαπραγματεύσεις βελτίωσης της προσφοράς με τη Λάμψα χωρίς να είναι σίγουρο αν θα κάνει δεκτή την εισήγηση ούτε και ότι θα την απορρίψει.

Ο διαγωνισμός αυτός είχε και μια δικαστική πλευρά...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο kourdistoportokali.gr