ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΑΙ... ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Ρεπορτάζ Χρήστος Μαζάνης

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο υπό την εποπτεία της υπηρεσίας καταπολέμησης της μαφίας της Ιταλίας, έπειτα από εντάλματα τα οποία εκδόθηκαν, για την εξάρθρωση ενός κυκλώματος το οποίο διακινούσε μετανάστες στην Αδριατική. Συγκεκριμένα στο κύκλωμα συμμετείχαν λαθρέμποροι τσιγάρων από την Αλβανία, με συνεργάτες Έλληνες, Ιταλούς και άτομα από το Μαυροβούνιο.

Όπως αποδείχθηκε, οι πρώτοι κανόνιζαν τα σκάφη και τα πλοιάρια μεταφοράς, ενώ οι Έλληνες και οι Ιταλοί είχαν αναλάβει τη διακίνηση των μεταναστών.

Στις έρευνες πριν πραγματοποιηθεί η διεθνής επιχείρηση συνέδραμε η Ελληνική Ακτοφυλακή, και το τμήμα κατά εγκλημάτων της αστυνομίας του Μαυροβούνιου. Συμμετείχαν επίσης και οι Αρχές της Αλβανίας. Όλες οι υπηρεσίες είχαν στοιχεία πως από το 2014 το κύκλωμα είχε καταφέρει να περάσει πολλούς μετανάστες , κυρίως Σύρους, Σομαλούς και Ιρακινούς από την Τουρκία προς της Ιταλία μέσω και της Ελλάδας.

Όπως προέκυψε μάλιστα από τις έρευνες ζητούσαν 4.500 ευρώ το κεφάλι, προκειμένου οι μετανάστες να έχουν τελικό προορισμό το Μπρίντιζι αλλά και στο Σαλέντο στη νότια Ιταλία. Η διαδρομή που ακολουθούσαν ήταν συγκεκριμένη. Περνούσαν από την Τουρκία και τους έκρυβαν για λίγο διάστημα στην Αθήνα...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr