ΑΡΠΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ... ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ

 

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Βασίλειου των Σαούντ η κεντρική εξουσία προχώρησε στη μαζική σύλληψη υψηλόβαθμων μελών της βασιλικής αυλής και δεκάδων πρώην και νυν υπουργών με την κατηγορία της διαφθοράς. Λίγες ώρες μόνο μετά τη σύσταση ειδικής επιτροπής για το ζήτημα αυτό την οποία συγκρότησε ο ισχυρός άνδρας του βασιλείου και διάδοχος του χρόνου, Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν.

Στο αεροδρόμιο της Τζέντα δεκάδες ιδιωτικά αεροσκάφη έχουν ακινητοποιηθεί στο έδαφος μετά από διαταγή της ανώτατης αρχής των υπηρεσιών ασφαλείας έτσι ώστε να μην καταφέρουν εκατοντάδες Σαουδάραδες αξιωματούχοι και επιχειρηματίες να εγκαταλείψουν τη χώρα με τις οικογένειες τους.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από σαρουδαραβικά κεφάλαια. Δεν υφίσταται μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση για τις συλλήψεις.

Παράλληλα, αναφέρεται από την ίδια πηγή πως συνελήφθησαν οι αρχηγοί της ισχυρής εθνικής Σαουδαραβικής φρουράς ( πρόκειται για μια μονάδα- αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων) καθώς και ο αρχηγός του ναυτικού...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr