ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΚΟΝΟΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧEΙΑ

 

Το άβατoν, λέει, των Εξαρχείων. Το λένε και δεν ντρέπονται. Είναι η γειτονιά στην καρδιά της Αθήνας, όπου ο νόμος πάει πάσο την αναρχία. Κάτι περίεργους τύπους που εμφανίζονται ως αντιεξουσιαστές, αντικρατιστές, αλλά ψάξε βρες πώς κερδίζουν τον επιούσιον.

''Εξάρχεια είναι αυτά… '' σου λέει και ο υπουργός της δημόσιας τάξης, δεν είναι εύκολο να κουλαντρίσουμε την κατάσταση. Και πάει το έργο στην… πολιτική αντιπαράθεση σύριζα με ΝΔ. Επειδή δεν τα κατάφεραν οι προηγούμενοι, μην έχουμε απαιτήσεις από τους συριζαίους.

Έτσι πάει η δουλειά, για τέτοια ξεφτύλα μιλάμε.

«Εδώ είναι Λεωφόρος…» σου λένε οι της Θ.13. «Εδώ είναι Τούμπα…», «Εδώ είναι Πειραιάς…», λένε παοκτσήδες, γάβροι και σια. Ε, και οι παριστάνοντες τους αναρχικούς λένε «Εδώ είναι Εξάρχεια…».

Το σχέδιο προβλέπει να πέσουν και άλλο οι τιμές οικιών, διαμερισμάτων στο... άβατον των Εξαρχείων, κάποτε μία φτωχογειτονιά, στη συνέχεια άντρο κουλτούρας, αντισυμβιβατικότητας, ροκ, πνευματικών ανησυχιών, καλλιτεχνικών ρευμάτων, όλα αυτά που στην πραγματικότητα παίζουν με τη μορφή συμμοριών. Ενάντια στο κατεστημένο, υπέρ των φοιτητών, των μεταναστών, των ομοφυλοφίλων.

Θυμηθείτε το. Όταν έρθει η ώρα, θα τους μαζέψουν τους κουκουλοφόρους. Μαγκάκια,μέχρι εδώ, δεν σας χρειαζόμαστε άλλο, το πλάνο προβλέπει να την κάνουμε κυριλέ τη γειτονιά. Όχι, λοιπόν, περισσότερο από πέντε χρόνια τα Εξάρχεια θα φορέσουν άλλη στολή. Ουδεμία σχέση με ό,τι παίζει σήμερα. Αυτοί που σήμερα αγοράζουν ακίνητα στην περιοχή, κάτι ξέρουν.

Διαβάστε ακόμα:

«ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ…», ΤΟ ΣΟΥΞΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ