ΕΛΑ, ΜΩΡΕ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...
Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Η πόρνη ''Λίστα Λαγκάρντ'', το περάσαμε κι αυτό το παλούκι, αλλά για να κάνουμε ταμείο μας ταλαιπωρεί ακόμα. Το ΄χουμε μέσα μας ακόμα, λέω για το παλούκι.Το Ειδικό Δικαστήριο είχε αδειάσει τη Βουλή που με μεγάλη πλειοψηφία είχε κρίνει ένοχο τον Γ. Παπακωνσταντίνου για διάπραξη δύο κακουργημάτων στους χειρισμούς του στο εν λόγω ζήτημα. Έτσι αντί για ισόβια, του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για το ένα αδίκημα, ενώ τον έκρινε αθώο για το άλλο. Μαζί με τη Βουλή, το Ε.Δ. άδειασε και την εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου που είχε προτείνει φυλάκιση τεσσάρων ετών χωρίς το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Αυτά τα υπέροχα και πολύ... ελληνικά συνέβησαν σα σήμερα 24 Μαρτίου το 2015 και μάλλον αξίζει να τα θυμόμαστε, μη ξεχνιόμαστε σε ποιά μοναδική χώρα ζούμε και γιατί μας χορταίνει πόνο. Ξεφυλλίζουμε τη συγκεκριμένη σελίδα ενός βιβλίου που κι αυτό δεν έχει κλείσει...
Το δικαστήριο, λοιπόν, είχε δεχθεί ότι ο πρώην υπουργός είχε νοθεύσει τη Λίστα Λαγκάρντ απαλείφοντας τα ονόματα των συγγενών του, όμως... άλλαξε την κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα, επειδή δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί η ζημιά του δημοσίου. Δεν αλλάζουν μόνο τα... φύλλα αγώνος στη μπάλα και κωλομπαρεύονται οι τιμωρίες.
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του υπουργού οικονομικών του Γιωργάκη (φώτο) για αμφότερες τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι μόνον εκείνος ήταν σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα ώστε να προβεί στη διαγραφή των αρχείων που αφορούσαν στα τρία συγγενικά του πρόσωπα. Η κυρία Δημητρίου είχε προτείνει στο Δικαστήριο να κρίνει κατ' εκτίμηση τη ζημία που έχει προκληθεί στο Δημόσιο, παρ' ότι το φορολογικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά στους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου βρίσκεται στα διοικητικά δικαστήρια. Και η κυρία εισαγγελέας αποδόμησε τα επιχειρήματα των συνηγόρων υπεράσπισης που υπογράμμιζαν ότι βάσει της αποδεικτικής διαδικασίας, δεν υπάρχουν αποδείξεις, παρά μόνον ενδείξεις ενοχής του πελάτη τους Γ. Παπακωνσταντίνου.
Το δικαστήριο, λοιπόν, μάλλον στη λογική της ''αιωνίας Ελλάς''... ''Έλα, μωρέ, και τι έγινε... '' κήρυξε ομόφωνα αθώο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας για το οποίο και διωκόταν. Έλα, μωρέ, και τι έγινε! Στη συνέχεια πήγαμε για άλλα...
Διαβάστε ακόμα: