ΜΕ ΠΟΣΑ ΠΑΚΕΤΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ

 

Τηλέφωνο Δημήτρη Μελισσανίδη σε δημοσιογράφο ο οποίος διατηρούσε εξαιρετικά καλές σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ και ιδιοκτήτη της ΖΗΤΑ-ΕΛΛΑΣ Ανδρέα Ζαφειρόπουλο (φώτο με τον ποδοσφαιριστή Λάκη Νικολάου). «Θέλουμε την ΑΕΚ, εγώ και ο Γιάννης. Για ρώτα τον Ζήτα, πουλάει;».

Λέμε ιστορίες της ΑΕΚ με αφορμή τα 94 χρόνια από την ίδρυση της, σα σήμερα 13 Απριλίου το 1924. Εποχή που ο Μελισσανίδης δεν είναι αυτός που είναι σήμερα. Από το ποδόσφαιρο έγινε πασίγνωστος, τον Ιωνικό Νικαίας, ομάδα σταθερά Γ΄ εθνικής, που την ανέβασε το 1989 για πρώτη φορά στην Α΄ εθνική. Πρόεδρος στον Ιωνικό ο Σπανός, ο πατέρας του Γιώργου, της Χαλκηδόνας και μετά του Ατρόμητου Περιστερίου, και γενικός κουμανταδόρος ο τίγρης.

Με τον τότε συνέταιρο του και χρηματοδότη της Προοδευτικής, τον γάβρο Γιάννη Καρρά ο από κούνια αεκτζής Δημήτρης Μελισσανίδης αποφασίζει το μεγάλο άλμα. Να πάρει την ΑΕΚ.

«Θέλω να την δώσω την ομάδα, αλλά θα την πουλήσω αν η κυβέρνηση από το 60 -40 το κάνει 90 -10» ξεκαθάρισε με τη μια ο Ζαφειρόπουλος προσβλέποντας σε μεγαλύτερη αγοραστική αξία του πακέτου, αν τελικά μειώνονταν δραστικά το ποσοστό της ερασιτεχνικής υπέρ της ΠΑΕ.

Η δουλειά γινόταν στο γραφείο του αεκτζή Θανάση Ρουμπή, του νομοτεχνικού και αργότερα αθλητικού δικαστή. Με τη μεταπολίτευση ο πρωθυπουργός Καραμανλής, ο κανονικός, αναθέτει στους Κώστα Παπαναστασίου, αργότερα ΓΓΑ, και Θανάση Ρουμπή να συντάξουν το δημοκρατικό νόμο περί αθλητισμού 75/75 που θα αντικαταστήσει τον χουντικό αναγκαστικό νόμο 169 του Ασλανίδη.

Ο Παναθηναϊκός, λόγω Βαρδινογιάννηδων, από το 1979 έδωσε μόνο 15% στον ερασιτέχνη ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ παραχώρησαν το 40% της ΠΑΕ. Τελικά, όταν πέρασε από τη Βουλή το κόλπο, όπως το είχε φτιάξει ο Ρούμπης, ο Ζαφειρόπουλος το 1992 αντί 300 εκ. δραχμών έδωσε την ΠΑΕ ΑΕΚ στους Καρρά, Μελισσανίδη (Σημερινά λεφτά γύρω στις 900.000 ευρω).

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΦΟΡΟΙ ΤΕΛΟΣ!