Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

 

Λένε ότι θα σπάσει ακόμα και το ρεκόρ της συλλογής του Yves Saint Laurent, που όταν πουλήθηκε είχε συγκεντρώσει 484 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή όμως η συλλογή η οποία θα βγει στο σφυρί τον Μάιο στη Νέα Υόρκη από τον οίκο Christie's, λένε ότι είναι η «δημοπρασία του αιώνα».

Η πώληση της συλλογής του ζεύγους Rockefeller αποτελεί μείζον γεγονός για την αγορά της τέχνης. Σε όλη τους τη ζωή, οι Rockefeller συγκέντρωσαν μια συλλογή - σημείο αναφοράς, ταυτόχρονα ιμπρεσιονιστική, μοντέρνα και κλασική. Ε, λοιπόν ένα μεγάλο μέρος της συλλογής βγαίνει σε δημοπρασία.

Η Peggy και ο David Rockefeller, δισεκατομμυριούχοι και λάτρεις της τέχνης είχαν συγκεντρώσει στην συλλογή τους, μεγάλης αξίας αντικείμενα τέχνης, χρηστικά πανάκριβα αντικείμενα, αντίκες, χαλιά, φωτιστικά, έπιπλα, μπιμπελό ακόμα και πανάκριβα κρύσταλλα και πορσελάνες. Αυτοί όμως που είναι πιο γνωστοί σε όλους είναι οι πίνακες ζωγραφικής από τους μεγαλύτερους ζωγράφους του κόσμου: Picasso,Henry Matisse, Claude Mone, Paul Gaugin, Eugène Delacroix, Edward Hopper, Georges Seurat, GeorgiaO'Keeffe, Édouard Manet, Henri Rousseau κ.α.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το σύνολο των χρημάτων από τη δημοπρασία της συλλογής Rockefeller, θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο Πανεπιστήμιο Harvard και σε μια ένωση υποστήριξης Αμερικανών αγροτών.

Ένα γυμνό κορίτσι κρατά ένα πανέρι με λουλούδια, χαρακτηριστικό της «μπλε περιόδου» του Picasso. «Fillette a la corbeille fleurie» (1905). Η αξία του πίνακα εκτιμάται στα …

 

Η συνέχεια εδώ nikosonline.gr