ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

 

Μακάρι να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα οι Έλληνες εφοπλιστές. Ας τα κέρδισαν ορισμένοι από το λαθρεμπόριο. Από την πειρατεία. Από κάθε παράνομη και ανομολόγητη μπίζνα. Ναρκωτικά, όπλα, πολύτιμους λίθους, πυρηνικά.

Δεν λέω κάτι άλλο απ' αυτό που... παρακαλάει η κυβέρνηση, και οι αρχηγοί κομμάτων. Φέρτε, πατριώτες, αρχιαπατεώνες και κομπιναδόροι, τα πακέτα από το εξωτερικό και θα τα νομιμοποιήσουμε, με ευνοϊκές για εσάς προϋποθέσεις. Όπως συμβαίνει και το άλλο. Νομιμοποιεί το κράτος ό,τι αυθαίρετο, αρκεί οι παράνομοι να τσοντάρουν στο δημόσιο ταμείο.

Θυμίζω το βασικό σύνθημα προεκλογικά του Μαρινάκη στις εκλογές για τον Δήμο Πειραιά, για να πάρει τα επάνω του το λιμάνι. Να εξελιχθεί στη βάση εξόρμησης των Ελλήνων πλοιοκτητών, οι οποίοι από μόνοι τους αποτελούν παγκόσμια δύναμη. Παγκόσμιο οικονομικό μέγεθος. Πολλά θα άλλαζαν στην Ελλάδα αν οι εφοπλιστές μας άρχιζαν να επενδύουν λεφτά στη ξηρά.

Δεν θα κολλήσουμε επειδή κάποιοι εφοπλιστές ενεργούν συστηματικά στη λαθρεμπορία. Γιατί, μήπως ο πλούτος, ο ατελείωτος που χοντροκονόμησαν κάποια, ονόματα δεν λέμε, εφοπλιστικά τζάκια της νησιωτικής Ελλάδος που οφείλεται; Παλιά ιστορία οι κουρσάρικες μπίζνες, ακόμα και την εποχή που η Ελλάδα ήταν κομμάτι της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η απόλυτα αντεθνική πράξη θα ήταν να έλεγε η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στους πειρατές του Αιγαίου “Εσάς δεν σας θέλουμε, δεν είστε καλά παιδιά, θα δυσφημείτε τον αγώνα...”.

Αυτούς, τους μπαρουτοκαπνισμένους και ατρόμητους θαλασσόλυκους, όπως και τους άλλους αληταράδες των βουνών, Κλέφτες και Αρματωλούς είχε ανάγκη η Ελλάδα για να απελευθερωθεί. Ακόμα και ο πρώτος των πρώτων, ο μέγας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κι αυτός έκανε τον κουρσάρο στο Ιόνιο. Δεν θα αρνηθούμε την Ιστορία. Την πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΑΣ «ΜΕΓΑΛΟΣ» ΚΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ