ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ MEMORANDUM ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΙΛΑΝΔΟ

 

Κάποιοι βιάζονται. Δεν είναι σωστό. Θέλουν να το πανηγυρίσουν, ρε, παιδί μου. Δεν είναι σωστό. Υπογράφτηκε, λέει, ένα ΜοU. Τι είναι αυτό; Είναι ένα Memorandum Of Understanding ανάμεσα στον Αλαφούζο και τον Ταϊλανδό Παϊροζ τάδε. Αυτό, λοιπόν, το memo που συνυπέγραψαν οι δύο επιχειρηματίες δεν λέει τίποτα. Δεν δεσμεύει τους υπογράφοντες.

Το λέει η λέξη. Είναι ένα χαρτί με το οποίο η μία πλευρά έχει «αντιληφθεί», έχει κατανοήσει την άλλη πλευρά. Δεν υπάρχει, όμως, επί της ουσίας, καμία συμφωνία.

Μην πει κάποιος το άλλο. Ότι είναι περίεργο που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτό το ΜοU. Δεν θυμάμαι ο Αλαφούζος ή ο Μαρινάκης, ο Βαρδινογιάννης ή Μυτιληναίος, ο Μελισσανίδης ή ο Κοπελούζος, ο Γιαννακόπουλος ή Κόκκαλης, να έδωσαν στη δημοσιότητα παρόμοιο MoU πριν εξαγοράσουν, πριν πωλήσουν μία εταιρεία.

Άλλο είναι το MoΑ. Αυτό, ναι. Αυτό έχει μία αξία. Το Memorandum of Agreement. Αυτό είναι ένα επί της ουσίας προσύμφωνο, που προβλέπει τούτες ή εκείνες τις δεσμεύσεις πριν προχωρήσουν στις υπογραφές οι δύο πλευρές.

Το MoU ανάμεσα στον Ταϊλανδό και τον Αλαφούζο δικαιολογημένα έχει τροφοδοτήσει τη σεναριολογία. Τι ακριβώς παίζεται. Ότι κι αν συμβαίνει σε λιγότερο από ένα, ενάμιση μήνα θα φανεί το έργο.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ- ΤΑΙΛΑΝΔΟΥ