Η ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΒΑΡΔΗ

 

Όλα είναι κανονισμένα. Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός θα περάσει στα χέρια της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Η πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με το νόμο 879 του 1979 προβλέπει τη σύσταση ανώνυμων εταιρειών στο ποδόσφαιρο.

Η διοίκηση Απόστολου Νικολαϊδη έχει αποφασίσει. Έναντι ποσού μικρότερου από 50 εκ. δραχμές το δικαίωμα της χρήσης του ονόματος «Παναθηναϊκός» να δοθεί στον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ο φαρμακέμπορας θα δώσει από την τσέπη του γύρω στα 26 -28 εκ. και τα υπόλοιπα θα μαζευτούν δεξιά και αριστερά. Τι, όμως, έγινε και την τελευταία στιγμή Νικολαίδης, Μαντζαβελάκης και οι άλλοι της διοίκησης άλλαξαν γνώμη;

Μαλακατές και Κασιμάτης, δύο παναθηναϊκάρες, προσέγγισαν τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο οποίος δέχθηκε την πρόταση των συνομιλητών του. Και τους έδωσε μία επιταγή. Λευκή!

Όταν ξεκίνησε η «τυπική» διαδικασία στο συμβούλιο του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε βέβαια η μοναδική προσφορά. Αυτή του Παύλου Γιαννακόπουλου. Τότε, είδαν όλοι την επιταγή Βαρδή. Και τα 100 εκ. της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Η κουβέντα γίνεται στη σκιά των εξελίξεων παραμονές της αγοροπωλησίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Αλαφούζος, όπως λέει ο ίδιος, πουλάει το πακέτο μετοχών, και ενδιαφερόμενοι είναι, όπως λέγεται, ένας Ασιάτης επιχειρηματίας και ο υιός του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Υπ’ όψιν ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου πήρε το μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αφού έχασε την ΠΑΕ. Και κατά καιρούς άκουγε από την εξέδρα το σύνθημα «Παύλε, Θεέ, πάρε την ΠΑΕ».

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΠΛΑΣΤΟΣ ΑΔΑΜ