ΟΥΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΛΜΗΣΕ

 

Ο νόμος Κατσέλη και ο αντινόμος Κατσέλη. Με τέτοιους νόμους στο πόδι που στο φινάλε κρατάνε ανοικτό το μέγα πρόβλημα δεν λύνεται τίποτα. Το χάος παραμένει χάος και το έργο μπαίνει σε διαδικασία γραφειοκρατική. Και ό,τι προκύψει, με μια άλλη κουβέντα ό,τι μπορέσουν οι τράπεζες να αρπάξουν. Και έχει ο Αλλάχ, για όσους καταφέρουν να κερδίσουν χρόνο.

Κατ' αρχήν, και για να ξέρουμε τι λέμε. Το ζήτημα με τα στεγαστικά δάνεια δεν πολιτικό, δηλαδή καλά τα είπε ο Πολάκης για τον Κυμπουρόπουλο, όχι δεν τα είπε καλά. Ούτε είναι οικονομικό το ζήτημα, για να έχουν λόγο οι τράπεζες. Πρόκειται για κοινωνικό θέμα, που ενδιαφέρει όλους, κι αυτούς που δεν έχουν πάρει δάνεια. Μη λησμονούμε ότι στην προσπάθεια (;) να δωθεί μια κωλομπαρίστική λύση βάζουν στο κόλπο και το δημόσιο, να αναλάβει να πληρώνει ένα μέρος των δανείων. Άρα, οοοοόλοι οι Έλληνες, δανειολήπτες και μη, θα τσοντάρουν. Θα επιβαρυνθούν.

Από το 2010 τα πάντα όλα άλλαξαν στην Ελλάδα. Μέσα σε μια μέρα μεταβλήθηκαν απρόβλεπτα για τον κοσμάκη οι συνθήκες ζωής. Απρόβλεπτα και χωρίς καν την ευθύνη του κοσμάκη. Άρχισαν να κατρακυλάνε τα έσοδα τους και από την άλλη να πληρώνουν περισσότερους φόρους. Μπροστά σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα είναι έγκλημα μαφιόζικης κουλτούρας να απαιτούν οι τράπεζες τα οφειλόμενα αγνοώντας τη νέα πραγματικότητα. Ότι η Ελλάδα δεν είναι ίδια με εκείνη την Ελλάδα όταν οι τράπεζες χορήγησαν τα δάνεια.

Δεν ισχύει, λοιπόν, αυτή η παράνοια ότι οι τράπεζες θέλουν τα λεφτά τους. Και μόνο που συναινει σ' αυτήν την παραφροσύνη η κυβέρνηση, είναι να τραβάς τις τρίχες του πωπού σου.

Τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Μιλάω για κυβέρνηση, όχι για για κάποιο θίασο φτιαγμένο όπως τα επαρχιακά θεατρικά μπουλούκια, που περιοδεύει στη χώρα και ό,τι αρπάξει. Διαγράφεις τα χρωστούμενα των δανειοληπτών στον ίδιο βαθμό με τις αποφάσεις να κόψεις συντάξεις, μισθούς, και να επιβάλλεις υψηλώτερη φορολογία. Όλα τα άλλα είναι προεκλογικά και, επαναλαμβάνω, όχι μόνο δεν δίνουν λύση οριστική, αλλά μπερδεύουν το πρόβλημα, για να το κληρονομήσει η επόμενη κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΚΑΝΕ ΟΙ ΜΠΟΜΠΕΣ...