ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...

 

Μια φορά κι ένα καιρό, όπως λένε στα παραμύθια, ήταν ένας φτωχός υπαλληλάκος, με τον ταπεινό μισθό του πλασιέ γερμανικής ποτοποιϊας. Η μοίρα, συνεχίζουμε την ιστορία, που δεν είναι παραμύθι, ο τύπος βρέθηκε να αντιπροσωπεύει την εταιρεία του στην Ταϋλάνδη. Εκεί με το μάτι το γατήσιο έκοψε ένα τοπικό ποτό.

- Τι είναι αυτό;

Ο Ταϋλανδός μικροποτοποιός του εξήγησε, και ο Ντήντριχ Μάτεσιτς, αυτός είναι ο άνθρωπος της ιστορίας μας, έκανε την πρόταση:

- Αυτό το... υγρό έχει λεφτά. Θες να συνεταιριστούμε φίφτυ-φίφτυ;

Έτσι κι έγινε. Τι έγινε; Ο Μάτεσιτς έκανε κάποιες αλλαγές στο άγνωστο ποτό, το ονόμασε Red Bull και την έκανε λαχείο. Γρήγορα την έκανε δική του την εταιρεία και μιλάμε σήμερα για τον άνθρωπο, που δεν ξέρει τι έχει λόγω champions league. Τον ιδιοκτήτη της Σάλτσμπουργκ Red Bull και της Λειψία Red Bull, που παίζουν απόψε με Λιβερπουλ και Λυών, αντίστοιχα.

Ιδιόκτητο νησί στα Φίτζι έχει ο Μάτεσιτς, αλλά το μυολό του είναι μόνο στο εμπόριο. Το εκμεταλλεύεται εμπορικά. Και το πανάκριβο σκάφος του, είναι και υποβρύχιο σε σχήμα καρχαρία με φτερά, το νοικιάζει. Τη βάση της εταιρείας του δεν την μετακίνησε από το Σάλτσμπουργκ, να την πάει π,χ. στη Σλοβενία ή την Τσεχία για να γλυτώσει φόρους. Τεράστιος ο τζίρος του ενεργειακού ποτού Red Bull.

Ποιο είναι το μοναδικό πρόβλημα του μίστερ Red Bull; Δεν έχει αποκτήσει διάδοχο.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ Ο ΜΠΡΑΝΤ ΠΗΤ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΙΗΜΣ ΝΤΗΝ