ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ

 

Τους τσακώσανε. Και επειδή δεν τους μαζέψανε στην Ελλάδα, στο καφενείο της Ελλάδος που ανέχεται τις μαγκιές και τις πονηριές, τα παιδιά θα υποφέρουν. Είναι να μην τους έπαιρναν πρέφα, και τη μηχανή την είχαν στήσει μέγκλα, ε, αφού τους φόρεσαν τα δακτυλίδια και τα βραχιόλια, άρχισε να γράφει το σενάριο της περιπέτειας. Για τα παιδιά, τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά... , που τραγουδούσε ο γίγαντας Γιώργος Κοινούσης.

Θεμέλιο του καπιταλισμού είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Νέας Υόρκης. Δεν σηκώνει αστεία, δηλαδή κομπίνες από πλουσιόπαιδα κολεγίων που ψάχνονται για την παράνομη κονόμα. Τους πιάσανε; Επιτόπου τους ξεβρακώνουν. Όπως το λέω. Τους παίρνουν ό.τι χαρτί κυκλοφορεί στο όνομα τους και είναι σε τράπεζα και όπου αλλού. Και τους χώνουν φυλακή.

Νόμος άγραφος. Όπου κυκλοφορεί χρήμα, εκεί θα γεννηθεί η συμμορία. Στην περίπτωση που συζητάμε το κέρδος έβγαινε από την ''εσωτερική πληροφόρηση''. Τις εμπιστευτικές πληροφορίες που η συμμορία είχε τον τρόπο να γνωρίζει. Πριν πουληθεί μια εταιρεία, πριν ακόμα εξαγοραστεί, πριν τακιμιάσουν δυο επιχειρηματικοί όμιλοι, το ήξεραν τα εν λόγω καλά παιδιά και εκμεταλλευόντουσαν το deal. Παίζανε με σημαδεμένη τράπουλα. Σα να ποντάρανε στο αποτέλεσμα αγώνα ποδοσφαιρικό μετά την ολοκλήρωση του.

Τους πιάσανε; Την πουτσίσανε. Γιατί σ' αυτό το έργο οι συλλήψεις δεν γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Για τις εντυπώσεις. Πριν αποφασιστεί, έχουν δέσει την κατηγορία.

Το Νο 1 θέμα συζήτησης στον καλό κόσμο της Αθήνας. Άλλοι έπεσαν από τα σύννεφα, δεν το περίμεναν να ήταν τόσο ''προχωρημένοι'' οι δυο γόνοι Ελλήνων επιχειρηματιών και μόνιμοι κάτοικοι στο Μανχάταν. Άλλοι, δεν το λένε, αλλά δεν το κρύβουν ''καλά να πάθουν... ''. Όλοι είναι στο περίμενε πως θα εξελιχθεί η δικαστική περιπέτεια των δυο ''δικών μας'' κατηγορούμενων.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΗ ΖΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ