ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΑΝΤ ΠΗΤ

 

Ο Χοακίμ Φήνιξ πρωταγωνιστής της παγκόσμιας κινηματογραφικής επιτυχίας Τζόκερ πήρε 4,5 εκ. δολάρια αμοιβή. Τι σημαινει αυτό; Το τελευταίο που θα πεις είναι πως είναι μέτριος ηθοποιός. Δεν πουλάει. Το σταριλήκι του δεν λάμπει.

Στην κουβέντα, αν την συνεχίζουμε, βάζω το ερώτημα ποιο θα είναι το ποσό που θα πάει στον τραπεζικό λογαριασμό του Χοακίμ Φήνιξ, για τη συμμετοχή του στην προσεχή ταινία; Υπολόγισε τουλάχιστον επί τέσσερα, έστω κι αν η ερμηνεία του αυτή τη φορά θα είναι για κλαμματα. Έστω κι αν η νέα ταινία πάει άπατη στις εισπράξεις.

Κάποιος Ντουαίην Τζόνσον, ένας συμπαθής γορίλας, με κορμί που θα κέρδιζε σε διαγωνισμό μπράβων- σωματοφυλάκων είναι το Νο 1 στο Χόλυγουντ. Σα ηθοποιός ο εν λόγω Dwayne Douglas Johnson δεν είναι ικανός, και δεν το λέω υποτιμητικά, να δέσει ούτε τα κορδόνια στα παπούτσια του Μπρατ Πητ και του Λεονάρντο ντι Κάπριο. Αυτοί οι δυο, ηθοποιάρες με τα όλα τους, πήραν μόνο από 10 εκ. δολάρια στην τελευταία ταινία του Ταραντίνο.

Καμία σχέση το κασέ του ηθοποιού με την όποια καλλιτεχνική αξία του. Το κασέ έχει σχέση μόνο με το πόσο αρέσει στον κόσμο. Τι εισιτήρια κόβει. Ο Τζαίησον Στάθαμ κάνει παντελόνι 13 εκ. και σ' όλες τις ταινίες είναι ίδιος. Αυτό μπορεί, τόσο μπορει, όχι να βγάλει ρόλο δύσκολο. Παίζει τον δυναμικό με μούτα επιφανειακή. Ακριβοπληρωμένος, στα 20 εκ., είναι ο Ρόμπερ Ντάουνι τζούνιορ, που είναι εκτός από εμπορικός και πολύ ποιοτικός.

Το τελευταίο. Γιατί να είναι πολλά και... προκλητικά τα δέκα και 20 εκατομμύρια δολάρια σε μια ταινία όταν ο ηθοποιός ''τα φέρνει''; Δεν τα αξίζει ίσως, όμως του ανήκουν. Τα δικαιούται, όταν χάρη σ' αυτόν, σε μαγάλο βαθμό, η ταινία πιάνει υψηλές εισπράξεις.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΤΣΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΤΣΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΜΑ