ΤΣΙΓΑΡΟ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΕΙ ΜΕΡΤΙΚΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Δεν υπάρχει δίκαιος φόρος. Αυτή είναι το σοβαρό και αξιόπιστο σχόλιο. Ασφαλώς και θεωρώ αναγκαία και απαραίτητη τη φορολογία. Αλλοίμονο. Δεν υπάρχει κράτος αν δεν φορολογούνται οι πολίτες. Όποιος αρνείται τη φορολογία, στην πραγματικότητα αρνείται το κράτος.

Και με τον αντικρατιστή συμφωνώ. Αρκεί να μην έχει καμιά σχέση με το κράτος. Να μη ζητάει τίποτα, ούτε φωτιά να φουμάρει τσιγάρο. Όχι να απλώνει το ζητιανόξυλο για κοινωνικό επίδομα, όχι να ζητάει τζάμπα νοσοκομείο, όχι να στέλνει τα παιδί του στο δημόσιο σχολείο. Όχι να κάνει χρήση οτιδήποτε συντηρείται, λειτουργεί με έξοδα του κράτους, δηλαδή των φορολογουμένων.

Όλα να φορολογούνται. Βεβαίως. Κινητά και ακίνητα. Κέρδη, έσοδα, καταθέσεις. Τα πάντα, ρε. Να κονομάει το κράτος. Από παντού. Να πατάς το κουμπί να ανάψει φως στο σπίτι και πριν ν’ αρχίσει να γράφει ο λογαριασμός της ΔΕΗ να γεμίζει το δημόσιο ταμείο. Σπίρτο να ανάβεις, τσιγάρο να καπνίζεις, ουίσκυ να πιεις, στα πάντα όλα το κράτος να έχει το μερτικό του. Είμαι μέσα. Συμφωνώ.

Φόρος δίκαιος, όμως. Και δικαιοσύνη στη φορολογία είναι να εφαρμόζεται το Σύνταγμα, το οποίο αναγνωρίζει ίσους όλους τους πολίτες. Δεν κάνει διακρίσεις, στους έχοντες και μη έχοντες. Σε πλούσιους και φτωχούς.

Όχι να φορολογείται λιγώτερο ο χαμηλόμισθος από τον υψηλόμισθο. Αυτό είναι άδικο. Φασιστικό είναι. Καταχρηστικό. Το δίκαιο είναι να φορολογείται τόσο τα εκατό όλους το ίδιο. Για να μη θεωρείται πολίτης Β΄ εθνικής ο έχων ένα ακίνητο π.χ. και σούπερ ληγκ ο έχων επτά ακίνητα.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, Ο ΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ