ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΑ

 

Τον βλέπεις καλοντυμένο και καθαρό. Θα πας μαζί του. Δεν θα γυρίσεις την πλάτη αν σε πλησιάσει. Την καλή, αν όχι την καλύτερη εντύπωση σχηματίζεις γι΄αυτόν που δείχνει ωραία εικόνα. Αντίθετα, είναι αποκρουστικός ο λέρας, ο ντυμένος σαν παλιάτσος.

Διαβάζεις ότι στην τάδε πόλη μαχαιρώνονται στο δρόμο για ψύλλου πήδημα. Και μόνο αν είσαι τυχερός δεν θα καταλήξεις σε νοσοκομείο αν γευματίσεις σε εστιατόριο. Θα πας εκεί για τουρισμό; Γιατί να μην πας αν είσαι μαλάκας όρθιος.

Μη λέμε πολλά. Λεφτά, πολλά λεφτά για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι η διεθνής εικόνα που πέρασε με τον τρόπο που- σαν κράτος και κοινωνία- διαχειριστήκαμε τον κορονοϊό. Ο Γερμανός π.χ. και ο Σκανδιναβός θα προτιμήσει να πάει στην Ελλάδα με τα μακράν λιγώτερα συμπτώματα ή στην Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία που τους κτύπησε κατακέφαλα η πανδημία.

Στριμωχθήκαμε στις μέρες της καραντίνας, αλλά σίγουρα θα εξαργυρώσουμε τα πολύ θετικά σχόλια που γράφτηκαν για πάρτη μας. Η κυβέρνηση πήρε μέτρα για λόγους προστασίας της δικής μας υγείας, όχι προστατεύσει το εθνικό προϊόν που λέγεται τουρισμός. Στην τελική, όμως, θα ωφεληθεί ο ελληνικός τουρισμός μας, πολύ περισσότερο απ' ό,τι ο τούρκικος και ο ισπανικός.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΠΟΙΑ... ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;