ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

 
Ο Ολυμπιακός θα πάρει τόσα, συν τόσα, συν τόσα, συν..., από τη συμμετοχή του κατ' αρχήν στο champions league. Και στη συνέχεια θα πάρει κι άλλα από τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Κερδίζει η ομάδα, συν τόσα. φέρνει ισοπαλία συν τόσα. Κι αν καταφέρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, στους ''16'' του έργου, τότε ο μπεζαχτάς θα φουσκώσει κι άλλο.

Γνωστά θα μου πεις όλα αυτά. Κερδίζει η ομάδα, και γράφει η μαυρομύτα την κονόμα που εκ των προτέρων είναι γνωστή. Προκαθορισμένη. Παστρικές δουλειές. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες που κάνουν παιχνίδι στο europa league, αλλά σ' αυτή την μπίζνα η καβάτζα είναι πολύ μικρότερη. Επειδή σ' αυτό το έργο, το Νο 2, η UEFA μαζεύει πολύ λιγώτερα έσοδα. Πήρες χαμπάρι;

Κανένας δεν βάζει το χέρι στην τσέπη να δώσει. Μιλάμε για επιχειρήσεις, όχι για φιλανθρωπίες. Αυτά τα ελληνικά, τα κωλομπαρίστικα made in greece, να βάλει λεφτά ο πρόεδρος, να τσοντάρουν οι μεγαλομέτοχοι, είναι του περασμένου αιώνα. Το χρήμα κυκλοφορεί μόνον όταν παράγεται. Όταν, δηλαδή, η ανώνυμη εταιρεία κερδίζει, όταν η επιχείρηση είναι κερδοφόρα. Άμα το μαγαζί είναι ζημιογόνο, κάνε στην άκρη, διαφορετικά κάνεις ζημιά. Και μη μιλάς, μη μας τα ζαλίζεις.
Στήνει, λοιπόν, τη δουλειά η UEFA, αυτή είναι η ιδιοκτήτρια του πρότζεκτ, αυτή το λανσάρει, αυτή το εμπορεύεται και απ' όλη τη χαρτωσιά κρατάει τα δικά της, από δε τα υπόλοιπα πακέτα, τα πολύ περισσότερα, τα κάνει μοιρασιά. Και η κάθε ομάδα, μικρή, μεγάλη, ξέρει από τα πριν τι παίρνει. Είπαμε, παστρικές δουλειές.
Τι γίνεται στην Ελλάδα; Φοβερό! Ανατριχιαστικό. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, και αναφέρομαι κυρίως στα μεγάλα μαγαζιά, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη ποτέ των ποτών δεν τα έβαλαν κάτω, αφού το προϊόν είναι δικό τους. Κατάδικο τους. Ποτέ δεν το έκαναν τούτο και το άλλο, ώστε να φτιάξουν πρωτάθλημα, το δικό τους πρωτάθλημα, ώστε να είναι πιο σένιο και έτσι να παράγει περισσότερα έσοδα. Και το κυριότερο να αποκτήσει αξιοπιστία αγωνιστική και κοινωνική. 
Γιατί, όμως, οι μεγαλομέτοχοι των μεγαλοΠΑΕ δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα του προϊόντος τους; Φως φανάρι. Βολεύονται με την κωλοκατάσταση. Υπάρχει αντίρρηση; Τους συμφέρει η λεχριτοσύνη στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει αντίρρηση;