ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΟΥΝ… ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

Ο σωστός άνθρωπος είπε την σωστή κουβέντα. Κύριοι συνταξιούχοι, μην καταφεύγετε στη δικαιοσύνη για να βρείτε το δίκαιο σας. Έχετε δίκαιο, αλλά δεν έχετε καμιά τύχη. Αυτό είπε ο σωστός άνθρωπος. Και εξήγησε σχετικώς…

… Κάνει αγωγή ο συνταξιούχος διότι του περιέκοψαν το μηνιάτικο. Τα λεφτά που είναι υποχρεωμένοι να του δίνουν με την εγγύηση του δημοσίου. Το δικαστήριο θα αποφασίσει μετά από δυο με 2,5 χρόνια. Έστω ότι θα βγει απόφαση υπέρ του συνταξιούχου, των συνταξιούχων διότι οι αγωγές είναι μαζικές. Το δημόσιο θα πάει στο εφετείο, και θα το κάνει όχι για δικαιωθεί αυτό, αλλά για να καθυστερήσει την υπόθεση.

Το εφετείο έστω ότι θα βγάλει την ίδια απόφαση, όπως στον πρώτο βαθμό, αλλά βάλε στο λογαριασμό ακόμα 2 με 2,5 χρονάκια. Το δημόσιο θα προσβάλει και την εφετειακή απόφαση στο Συμβούλιο Επικρατείας. Άλλο τραινάρισμα αυτό, ίσως μεγαλύτερο διάστημα κι αν δεν την ψειρίσει τη δουλειά το ανώτατο δικαστήριο.

Στο μεταξύ σ’ αυτά τα 7-8 χρόνια που θα τραβήξει το πράμα σκέψου πόσοι συνταξιούχοι θα έχουν αποθάνει. Κι αν το κράτος δεν έχει να πληρώσει αυτά που χρωστάει στους συνταξιούχους και μετά την απόφαση του ΣτΕ, ποιος θα το κάνει ντα;

Επι κυβέρνησης Σύριζα πλακώσανε οι ομαδικές αγωγές των συνταξιούχων. Και τι έγινε; Φοβερά πράγματα. Τίποτα δεν έγινε! Δηλαδή; Γίνονται οι αγωγές π.χ. το 2015 και… ΔΕΝ εκδικάζονται. Γιατί; Κάθε φορά εμφανιζόταν στο δικαστήριο ο εκπρόσωπος του κράτους και ζητούσε… αναβολή. Και το πράμα πήγαινε από αναβολή σε αναβολή, με το παραμύθι ότι ο υπουργός ετοιμάζει ρύθμιση και θα ικανοποιήσει τους συνταξιούχους.
 

Τελικά. Έρχεται ο Μητσοτάκης και ξεπερνάει τα δικαστήρια με απόφαση σύμφωνα με την οποία επιστρέφεται ένα ποσό στον κάθε συνταξιούχο. Ψίχουλα, δηλαδή, σε σύγκριση με τις περικοπές που είχαν γίνει στα χρόνια των μνημονίων. Και θα φορολογηθεί το όποιο ποσό θα καταβληθεί στους συνταξιούχους.

Διαβαστε ακομα:

ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ