ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΕΣΙ Ο ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

 

Είναι, λένε, το πιο ακριβό συμβόλαιο στην Ιστορία του ΝΒΑ. Κι έτσι πρέπει να είναι, διότι στα μεγάλα και αληθινά επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν υπάρχουν ματσαραγκιές σε θέματα οικονομικά. Ό,τι ανακοινώνεται, αυτό είναι. Ούτε σέντσι περισσότερο ή λιγώτερο. Στα 238.200.000 ντόλαρς είναι στο πόντο το νέο συμβόλαιο, πενταετές από το 2021 του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού αποφάσισε να παραμείνει στους Μιλγουώκυ Μπακς.

Ανανεώνεται, πιο σωστά επεκτείνεται το συμβόλαιο του πριν λήξει το προηγούμενο και ο λεβέντης, εκτός όλων των άλλων απολαβών του, μόνο από μισθούς, θα κάνει παντελόνι κάθε χρόνο 42,5 εκ. δολάρια κάθε χρόνο. Ποιος τα δίνει αυτά τα ποσά; Το μπάσκετ!

Το μπάσκετ έχει στις ΗΠΑ αυτή ή την άλλη αγοραστική αξία και με βάση την οικονομική δυναμική του πρωταθλήματος, του ΝΒΑ, κερδίζουν αυτά ή τα άλλα συμβόλαια οι σταρ με την πορτοκαλί μπάλα. Η πυγμαχία πουλάει ή το γκολφ και ανάλογα ορίζονται οι αμοιβές των επαγγελματιών μποξέρ η γκόλφερ.

Δεν κονομάνε στην Αμερική περισσότερα φράγκα οι μπασκετμπωλίστες από τους οδηγούς της Φόρμουλα Ένα ή κάποιους παίκτες του μπαίηζ μπωλ. Αν φέρνει δολάρια το τένις, τότε η αφρόκρεμα των τενιστών θα κάνει πιο χοντρούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο τζίρος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερος από εκείνον του αμερικάνικου μπάσκετ. Με συνέπεια ο Αντετοκούνμπο, ο πλέον ακριβοπληρωμένος του ΝΒΑ, να μην κερδίζει ούτε τα… μισά από τα λεφτά του Μέσι. Και λιγώτερα από το συμβόλαιο του Ρονάλντο και του Νεϋμάρ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το συμβόλαιο του με την Μπαρτσελώνα από το 2018, ο Μέσι έχει έσοδα κοντά στα 105 εκ. ευρώ. Ετησίως.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΖΑΡΙΑ