ΟΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

 

Για πλάκα και στο πητς φυτήλι χάνει ένα δις δολάρια. Από τη μια στιγμή στην άλλη, αυτό εννοώ για πλάκα. Αλλοίμονο! Μόνο πλάκα δεν είναι να χάνει κάποιος για ένα τσαφ δυο και τρία δις, ή να κερδίζει το ίδιο ποσό και περισσότερα. Από τη μια στιγμή στην άλλη.

Συμβαίνει όταν είσαι ο πλουσιώτερος άνθρωπος στη γη. Και να μην έχεις από κούνια αίμα τζογαδόρου, οι μπίζνες σε κάνουν παίκτη, δες δεν θες. Να τρέχουν μπροστά σου τα νούμερα και εσύ να παραμένεις απαθής. Ασυγκίνητος. Αυγατίζει ξαφνικά ο λογαριασμός σου ή εξαφανίζονται τα δις μέσα από την τσέπη σου και δεν τρέχει κάστανο. Από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ίλον Μασκ, από τη Νότια Αφρική, άθεος, 50 χρονών, έξι παιδιά, τρεις γάμοι με δυο γυναίκες, το άπιαστο αστέρι του 21ου αιώνα. Ποιος Κούγιας και ποιος Λιγνάδης. Μη πω ποιος Πούτιν και Μπάιντεν. Ο πλανήτης πάει βολίδα, τι πάει, πήγε στους Μπιλ Γκαίητς και Τζεφ Μπεζος, γιατί εκεί οδηγούνταν τα πράγματα με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η τεχνολογία ανοίγει τα χρηματοκιβώτια της ασύλληπτης κονόμας, ανεξέλεγκτης και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες της. Αυτή, η τεχνολογία βοηθάει το εμπόριο. Και φέρνει σε δεύτερο πλάνο το κράτος. Αδύνατον να ανταγωνιστεί το κράτος, και μιλάμε τα σούπερ κράτη, Αμερικές και Ρωσίες, τον ιδιώτη. Τι ακριβώς συμβαίνει; Δεν τρέχουν με διαστημικές ταχύτητες οι Μπέζος και Μάσκ, τα υπερκέρδη είναι που κατευθύνονται στις τσέπες τους.
Διαβαστε ακομα:
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΖΑ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ