ΣΟΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

 

Ο κόσμος πεθαίνει. Και πεθαίνει νέος, τέλος πάντων όχι γέρος, όχι πριν την ώρα του. Όπως ο τραπεζίτης της άλφα μπανκ Γιάννης Κωστόπουλος. Δεν τον λες νέο, αλλά όταν έχει στην τσέπη μια τράπεζα και ό,τι νοείται διαπλεκόμενο χάρη σ’ αυτήν, τα 84 χρόνια της ζωής του δεν είναι πολλά. Δεν είναι τόσα όσα να πεις, τελειωμένος είναι, τι άλλο να περιμένει.

Όχι, και μετά τα 84 υπάρχει ζωή κι αυτή δεν είναι μια γραφικότητα. Και στην ένατη δεκαετία κάποιος, αν συνεχίζει να έχει υγεία, απολαμβάνει τη ζωή και την όποια δημιουργικότητα του.

Ο αποθανών. Από σόι τραπεζικό. Ξεκίνησε ο πρώτος της φαμίλιας και μετά η δουλειά πήγαινε από πατέρα στο γιο. Καλαματιανός ο Ιωάννης Κωστόπουλος φτιάχνει μπακαλοτράπεζα- την είπε Των Καλαμών- και η συνέχεια της ήταν η Τράπεζα Πίστεως στην Αθήνα, η οποία εξελίχθηκε στη γνωστή Alpha Bank. Παραλαμβάνει το μαγαζί ο υιός Δημήτριος Κωστόπουλος (1889-1936) και η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τέτοια που ευνοεί το φούντωμα της τράπεζας.

 Η 38χρονη κόρη του Γιάννη Κωστόπουλου (1938-2021), από τον πρώτο του γάμο, δεν γεννήθηκε… τραπεζικιά. Έτσι το κορίτσι δεν μπλέχτηκε στο κόλπο και δεν ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση. Καλλιτεχνική φύση η Δάφνη του Ιωάννη Κωστοπούλου είναι ζωγράφος (φώτο). Συμβαίνει. Κόρη π.χ. εφοπλιστού ή υπουργού να μην ακολουθεί τα χνάρια του μπαμπά.
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΙΒΙΕ ΚΛΗΡΩΣΕ ΔΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ