ΤΟ ΣΚΥΛΟΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑΝ ΟΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΙ

 
Απέμειναν 94 μέρες για την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων στο Τόκυο και η κατάσταση στην Ιαπωνία μόνο ευχάριστη δεν είναι. Επόμενο. Οι άνθρωποι ανησυχούν ότι ειδικά με τους ολυμπιακούς αγώνες θα μπουν σ΄ άλλο ένα λούκι με τον κορονοϊό. Πιο βασανιστικό από το προηγούμενο, με την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα.

Το 72% των γιαπωνέζων δεν θέλει τους ολυμπιακούς αγώνες, που ήταν προγραμματισμένοι για το καλοκαίρι του 2020, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας! Και δεν τους θέλει ακριβώς γιατί φοβάται τη διασπορά του Covid- 19. Γι' αυτό η οργανωτική επιτροπή των αγώνων παρακάλεσε τις ξένες αποστολές, αν είναι δυνατόν, να έλθουν στο Τόκυο την τελευταία στιγμή. Αν γίνεται και λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν το αγώνισμα τους. Και να αναχωρήσουν από την Ιαπωνία, αν είναι δυνατόν, αμέσως μετά το αγώνισμα τους.

Όσο λιγώτερες μέρες μείνουν στη χώρα, τόσο θα μειώνεται η πιθανότητα να μολυνθούν οι Ιάπωνες. Οι οποίοι, αν δεν ματαιωθούν οι αγώνες, όπως θέλει το 72%, τουλάχιστον να αναβληθούν ζητάει το 32%. Οι ολυμπιακοί, όμως, δεν υπάρχει πλέον καμιά περίπτωση να μην πραγματοποιηθούν.

Είναι και το άλλο. Το οικονομικό. Οι αγώνες θα φεσώσουν το δημόσιο ταμείο της χώρας. Το έχουν σκυλομετανοιώσει, αλλά η δουλειά μπήκε στην πρίζα και απλά τρέχει ανάποδα ο χρόνος. Τυπικά, τα έξοδα είναι υπολογισμένα στο ποσό των 15.4 δις δολαρίων. Ουσιαστικά είναι διπλάσιο το κόστος, αν βάλουν στο λογαριασμό τι κατασκευές που χρειάστηκε να κάνουν.

Διαβαστε ακομα:

Η ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ