ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ BILL GATES

 

Παρακολουθώ τι γράφεται στην Αμερική για τον Μπιλ Γκαίητς, μετά την απόφαση από κοινού με την σύζυγο του να χωρίσουν. Οι όποιες λεπτομέρειες σχετικά με το διαζύγιο τους μ’ αφήνουν αδιάφορο. Εντελώς. Με μαγνητίζει το πώς τα μμε παρουσιάζουν το όλο ζήτημα. Και που καταλήγω;

Τα  μμε και ο κόσμος όλος γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι και τον πιο σπουδαίο. Τι Μπιλ Γκαίητς, τι μια δευτεράτζα ηθοποιός σε σήριαλ. Αν βγάζει θέμα η προσωπική της ζωή, θα την ξεσκίσουν. Κανένας σεβασμός.

Για να κάνουμε ταμείο. Ο Bill Gates σε ηλικία 20 ετών φτιάχνει την Microsoft. Έχεις τον απόλυτα μοναδικό τύπο. Να στον πω στη γλώσσα του, τον genius, τον brilliant, τον bright, τον clever, τον smart. Το τζίνη, το σπίρτο, τον ευφυή. Όλα αυτά. Και δεν φτάνουν για να περιγράψουν έναν Γκαίητς, έναν Steve Jobs. Άτομα που με τη δική τους μοίρα και την επιχειρηματική δραστηριότητα άλλαξαν την καθημερινότητα του παγκόσμιου ανθρώπου σ’ όλες τις τάξεις, κοινωνικές και οικονομικές.

Τι να λέμε; Καμιά θρησκεία, κανένα κόμμα, κανένα καθεστώς δεν κατάφερε αυτό που συνέβη με τον Γκαίητς και τον Τζοπς. Ποιος είναι ο τάδε Πάπας της Ρώμης και ποιος ο δείνα πλανητάρχης σε σύγκριση με τους δυο προφήτες του σήμερα; Κι όμως, τα μμε αντιμετωπίζουν σα μια κατίνα τον ιδρυτή της μεγαλύτερης εταιρείας στον κλάδο των προσωπικών υπολογιστών.

Δεν το λένε στα ίσα, αλλά αυτό υπονοούν. Ότι ο μεγαλύτερος παιδεραστής του σύμπαντος, ο δισεκατομμυριούχος Τζέφρυ Επστάιν που αυτοκτόνησε στο κελί του, έσπρωχνε ανήλικες στον Γκαίητς. Ότι αυτός είναι ο λόγος που προκλήθηκε το διαζύγιο, διότι η γυναίκα του Γκάιητς είχε αηδιάσει με τα καμώματα του άντρα της.

Και με αφορμή το διαζύγιο αμολύθηκαν τα σαίνια του ρεπορτάζ και σκαλίζουν ιστορίες παλιές από το παρελθόν του Γκαίητς. Ότι ξενοπηδούσε μια υπάλληλο, ότι διατηρούσε άλλη εξωσυζυγική σχέση, ότι εκείνο και το άλλο. Και να απολογείται ο τεράστιος Γκαίητς μέσω εκπροσώπου του. Ότι είχε συναντηθεί με τον Επστάιν επειδή αυτός θα τσόνταρε κάποια εκατομμύρια στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του ζεύγους Γκαίητς.

Τι συμβαίνει με αυτά τα ιδρύματα, όχι όλα. Βάζει ένα άλφα κεφάλαιο, π.χ. εκατό εκατομμύρια ένας λεφτάς και από τους τραπεζικούς τόκους κάνει φιλανθρωπίες. Τόσα σε ένα ορφανοτροφείο, τόσα σε μοναστήρι, τόσα στην οικογένεια μπάτσου που σκοτώθηκε από μαφιόζους κλπ. Και μεγάλη επιτυχία είναι το κάθε προσωπικό ίδρυμα να ενισχύεται προσωπικά και με πακέτα άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών
Στη φώτο, ο Γκαίητς με την κόρη του.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΩΝ GATES ''ΕΣΠΑΣΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ''