ΤΥΦΛΟ ΜΙΣΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ

 
Ο Ωνάσης ήθελε να βάλει κάποιον να σπάσει το κεφάλι του Νιάρχου. Η αντιπάθεια, όχι ακριβώς αντιπάθεια, αλλά κάτι πιο βαθύ και πιο βαρύ, έκανε τον έναν εφοπλιστή να θέλει το κακό του άλλου. Τα ίδια, άλλωστε, συναισθήματα μίσους είχαν καταλάβει σε επίπεδο εμμονής, ικανής να αναλυθεί από βετεράνο ψυχίατρο, και τον Σταύρο Νιάρχο για τον μπατσανάκη του Αριστοτέλη Ωνάση.
Συμβαίνει. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε δυο ανθρώπους πιθανόν να ξεφύγει, να πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτες. Πριν χρόνια στο Ισραήλ συνελήφθησαν δυο ισχυροί εκδότες εφημερίδων διότι και οι δυο είχαν μισθώσει επαγγελματία εκτελεστή προκειμένου ο ένας να βγάλει τον άλλον από τη μέση. Τελικά, το τυφλό εκδικητικό πάθος του ενός για τον άλλον, τους έστειλε στη φυλακή και τους δυο.
Και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με τον Σωκράτη Κόκκαλη είχαν φτάσει στα άκρα. Οι διαφορές τους, όμως, στις μπίζνες απλά περιορίστηκαν στα διεθνή δικαστήρια και εξαφάνισαν τις φιλικές σχέσεις των δυο κάποτε περισσότερο ισχυρών οικογενειών στην Ελλάδα. Αυτό που παίζει στη Γαλλία προσφέρεται για το απίθανο των απιθάνων σενάριο κινηματογραφικό. Arnault Vs Pinault. Η εκτός ορίων κόντρα δυο αυτοκρατοριών.
Από τη μια ο Φρανσουά Πινώ, παντρεμένος σε δεύτερο γάμο με την Μεξικάνα, πρώην χολυγουντιανη σταρ Σάλμα Χάγιεκ (φώτο), γεννηθείς το 1962, σα σήμερα 28 Μαίου. Από την άλλη ο πλουσιώτερος άνθρωπος στην Γαλλία, ο Μπερνάρ Αρνώ (1949). Δυο μεγιστάνες, στην κορυφή της λίστας των πολυδισεκατομμυριούχων του πλάνητη, έχουν κηρύξει πόλεμο μέχρι εσχάτων. Αν είναι δυνατόν! Ποιο; Ο ένας χρηματοδότησε τη βιογραφία του άλλου, με σκοπό να παρουσιαστεί παλιάνθρωπος, αδίστακτος, παράνομος κ.α. ''τιμητικούς'' χαρακτηρισμούς.
Η κόντρα κρατάει περισσότερο από 25 χρόνια ανάμεσα στους δυο πολυεθνικούς και πολυσυλλεκτικούς επιχειρηματίες, και ξεκίνησε από τα κρασιά. Ο ένας κατασκοπεύει τον άλλον και όπως είπε κάποιος και οι δυο είναι σε θέση να διοικήσουν τις εταιρείες του αντιπάλου. Τόσο καλά γνωρίζει ο ένας τις κινήσεις και τις... σκέψεις του άλλου.
Αρπακτικά της ζούγκλας ο Πινώ και ο Αρνώ. Ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά το αγοράζουν. Σουπερμάρκετ, είδη πολυτελείας, κατασκευαστικές, εργοστάσια όπλων, οίκοι δημοπρασιών, τα πάντα. Ο τομέας που ο ανταγωνισμός του έγινε πιο άγριος ήταν ο χώρος της μόδας. Κυρίως, ποιος από τους δυο θα θεωρηθεί ο μεγαλύτερος μαικήνας στον κόσμο των τεχνών.  
Διαβαστε ακομα:
Ο ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΜΕ ΤΑ 43 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ