40 Ξενοδοχεια σε πλειστηριασμο

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Η ανάπτυξη όχι δεν έρχεται, αλλά φεύγει ολοταχώς. Τα ψεύδη και οι δήθεν αισιόδοξες δηλώσεις, καταρρίπτονται ολοσχερώς από το γεγονός ότι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ξενοδοχεία και ξενώνες βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Φαλίρισαν. Χρέη, δάνεια και αναδουλειές, οδήγησαν τους επιχειρηματίες στην τελική λύση απελπισίας: Πτώχευση.

Διαβάζω λοιπόν ότι πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το «σφυρί» των πλειστηριασμών. Από Κρήτη, Μύκονο και Κέρκυρα, μέχρι Ιωάννινα, Λέρο και Ναύπλιο. Και η σχετική λίστα με τα μεγάλα συγκροτήματα και τις μικρότερες ξενοδοχειακές διαρκώς εμπλουτίζεται.

Μην κοιτάτε που δεν μας τα λένε τα ΜΜΕ, αλλά οι πλειστηριασμοί αυτοί υπάρχουν σε εκκρεμότητα εδώ και καιρό. Μετά από έναν σχεδόν χρόνο αναστολής λόγω της πανδημίας, οι πλειστηριασμοί επανέρχονται, και μάλιστα υπό το καθεστώς του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ο οποίος δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών ή καθυστέρησης. Έτσι, μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουν προγραμματιστεί περισσότεροι από 40 πλειστηριασμοί από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, και ειδικότερα από τη Μακεδονία και τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Πελοπόννησο, τη Μύκονο, τη Σκιάθο και την εξωτική Ελαφόνησο.

Το ενδιαφέρον της αγοράς είναι, φυσικά, το εμβληματικό «Out of the Blue Capsis Elite Resort», στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, για το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει «μάχη γιγάντων». Λένε πως περισσότερα από 20 «βαριά» ονόματα παικτών του κλάδου όπως και ξένα επενδυτικά κεφάλαια θα διεκδικήσουν το κολοσσιαίο συγκρότημα των 45.255 τ.μ. με τα 42 κτίρια και τις 39 πισίνες.

Υπάρχουν όμως και όλα τα άλλα ξενοδοχεία που θα βγουν στο σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών…Έχουμε και λέμε:

  • Το 5άστερο «Kandia’s Castle Resort & Thalasso» στο Ναύπλιο βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς τα 15 εκατ. ευρώ. Το συγκρότημα αποτελείται από 5 κτίσματα συνολικής επιφάνειας 6.306,99 τ.μ.
  • Ακολουθεί το 5άστερο «Grande Mare Hotel, Spa & Wellness», στις Μπενίτσες της Κέρκυρας, που αποτελείται από 16 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες συγκροτούν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι…

Η συνέχεια με όλα τα ξενοδοχεία, εδώ:...nikosonline.gr