ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΣΕ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΔΙΚΟ ΚΑΙ... ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

 

Φάτσα καφενειακή. Στρουμπουλή, το ίδιο και η μεγάλη του κοιλιά. Αλάνι. Γλώσσα πεζοδρομίου. Αν έβγαζε μεροκάματο σαν κομπάρσος στο σινεμά, για τον σκηνοθέτη ήταν ο ιδεώδης τύπος να παριστάνει τον μανάβη, τον ψαρά σε πάγκο λαϊκής. Ο Ραϊόλα είναι ο ένας από τους δύο κορυφαίους ατζέντηδες ποδοσφαιριστών. Για πλάκα τα έχει τα εκατομμύρια ευρώ που κερδίζει κάθε χρόνο. Ο άλλος χοντροπαίκτης μάνατζερ ποδοσφαιριστών είναι ο Πορτογάλος Χόρχε Μέντες.

Ο γεννημένος στην Ιταλία σα σήμερα 4 Νοεμβρίου, το 1967, Καμίνε ''Μίνο'' Ραϊόλα μεγάλωσε στην Ολλανδία, στην πόλη Χάρλεμ, από ενός χρόνου, όταν μετανάστευσε η οικογένειά του. Σαντουϊτσάδικο άνοιξε ο πατέρας του και μετά πιτσαρία, όπου ο ανήλικος Μίνο έκανε τον σερβιτόρο. Στο αίμα του, όμως, κυκλοφορούσε το DNA του μεσίτη. Του μεσολαβητή. Ο τύπος μιλάει οκτώ γλώσσες, επτά κανονικές και μία της... πιάτσας.

Από τον Άγιαξ το 2004 ο Ραϊόλα στέλνει τον πολύ Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (φώτο) στην Γιουβέντους, το 2006 τον κάνει μεταγραφή στην Ίντερ, το 2009 στην Μπαρτσελώνα, το 2010 στην Μίλαν, το 2012 στην Παρί Σαιν Ζερμαίν και το 2016 στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Λέμε μία περίπτωση ποδοσφαιριστή της αφρόκρεμας της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας.

Άλλη περίπτωση. Ο δαιμόνιος Ραϊόλα, που μπήκε στο κόλπο σε ηλικία 19 χρονών ως τεχνικός διευθυντής της Χάρλεμ, παίρνει από τα δεύτερα της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ τον γαλλομαυρούκο Πωλ Προγκμπά και τον σπρώχνει στην Γιουβέντους με κάτι ψιλά και το 2016 τον... επιστρέφει στην Μάντσεστερ με ποσό ρεκόρ! Περισσότερο από 100 εκ., από τα οποία τα μισά πήγαν στην τσέπη του κοιλαρά ατζέντη. Και απ’ αυτή τη μεταγραφή του Προγκμπά ο Ραϊόλα αγόρασε τη βίλα του εμβληματικού αρχιμαφιόζου Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι.

Τι θα πει ατζέντης; Αυτός που τον έχει ανάγκη τόσο ο ποδοσφαιριστής, όσο και η... ΠΑΕ. Ο απαραίτητος είναι ο μεσάζων στο νταραβέρι των δύο πλευρών. Δεν γίνεται συμφωνία, χωρίς δικηγόρο, χωρίς συμβολαιογράφο, κυρίως χωρίς τον ατζέντη.

Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ