ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΤΕ!

 
Ο γιος φίλου πήγε φαντάρος. Ήρθε ή ώρα του παιδιού και παρουσιάστηκε στο κέντρο εκπαιδεύσεως. Ποια εκπαίδευση; Δεν υπάρχουν αυτά. Κάθε μέρα σκοτώνουν μύγες στο στρατόπεδο. Πήρε ειδικότητα ο νέος αλλά δεν έριξε καλά καλά ούτε μια σφαίρα. Δεν χρειάζεται. Ο στρατός πλέον, μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, εξυπηρετεί την οικονομία, όχι στρατιωτικές και πολεμικές σκοπιμότητες.
Για ποιο λόγο, λοιπόν, να εκπαιδεύονται κανονικά οι κληρωτοί; Αυτοί που καλούνται να εκπληρώσουν τη θητεία τους. Μια πλάκα είναι η ιστορία, αλλά δεν τη λέμε φανερά. 
Αν δεν υπάρχει στρατός που θα πουλούνται τα όπλα; Να, γιατί στην πραγματικότητα χρειάζεται ο στρατός. Το Νο 1 εμπόριο, μιλάω για το νόμιμο εμπόριο, βγάζω έξω από το λογαριασμό το ναρκωτικό, είναι η πολεμική βιομηχανία. Δεν είναι μόνο οι υψηλοί τζίροι, είναι και οι δεκάδες διπλωματούχοι απόφοιτοι πανεπιστημίων που ασχολούνται στα εργοστάσια παραγωγής οπλικών συστημάτων. 
Τρελαθήκαμε; Να καταργήσουμε τους στρατούς και να μην κονομάμε; Και να αφήσουμε στο δρόμο ένα σωρό ανθρώπους;
Το 2021 οι δαπάνες όλων των χωρών σε αγορά πολεμικού υλικού αυξήθηκε κάτι τι περισσότερο από 2,5% και έφτασε συνολικά στα δυο δις ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα για να βελτιώσουν το ρόστερ τους τα ξόδεψαν ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Ρωσία και Αγγλία.
Χριστούγεννα πλησιάζουν. Του αγίου ποτέ ο άνθρωπος θα αποφασίσει να ζήσει χωρίς πολέμους.
Διαβαστε ακομα:

ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΛΑΧΕΙΟ