ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

 

Για το 2021 ο πλουσιώτερος άνθρωπος στη γη θα πληρώσει ένδεκα δις δολάρια σε φόρους. Αυτό είναι δεδομένο και ψάξε να βρεις πόσα κερδίζει ο 50χρονος Έλον Μάσκ από την Νότια Αφρική που έχει εγκατασταθεί στις ΗΠΑ.

Το 2021 που σε λίγες ώρες περνάει στην Ιστορία ξεπετάχθηκε στην πρώτη θέση ο Έλον Μασκ και παραμέρισε στη δεύτερη θέση των πιο ματσωμένων τον Τζεφ Μπέζος.

Όταν είσαι Νο 1 ή και Νο 2 με τα περισσότερα πακέτα της υφηλίου για ένα πράγμα δεν ενδιαφέρεσαι. Για τα φράγκα! Είτε έχεις πάνω από 200 δις στο παντελόνι, όπως ο Μασκ, είτε 350 ή 50 είναι το ίδιο. Δεν πατάς στη γη. Δεν είσαι εδώ, έχεις ξεφύγει.

Δεν γίνεται διαφορετικά. Τα λεφτά θα πάνε στην τσέπη των πλουσίων. Αυτοί, δηλαδή οι επιχειρήσεις τους κινούν την οικονομία. Τα κράτη κρατάνε το φανάρι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φορολογούν.

Ποιος είναι πιο ισχυρός; Εδώ σε θέλω. Το κράτος ή ο ιδιώτης; Όποιος πει ότι στις ΗΠΑ ή στην Κίνα, την Αγγλία και την Γερμανία είναι ισχυρώτεροι οι διαπλεκόμενοι μπίζνεσμεν έχει άγρια μεσάνυχτα. Οι Μάσκ και Μπέζος της Αμερικής ή σε κάθε άλλη χώρα αιχμής στην πραγματικότητα δουλεύουν για το κράτος. Κάνουν αυτό που δεν θέλουν να αναλάβουν οι κυβερνήσεις.

Αλλοίμονο. Στα τέτοια του το κράτος αν χρεοκοπήσει αύριο ο Μασκ και ο Μπέζος. Αν, όμως, το κράτος ήταν ιδιοκτήτης π.χ, των επιχειρήσεων του Μπιλ Γκαίητς ή έκανε παιχνίδι με τα πακέτα του Τζωρτζ Σόρος, σε μια στραβή, τότε το κράτος θα τραγουδούσε ''Κλάψε με, μάνα, κλάψε με''.  

Διαβαστε ακομα:

ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΝΕ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ