Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΜΟΝΙΟ ΜΠΙΖΝΕΣΜΑΝ

 

Είναι 59 χρονών, από συγχώνευση ίδρυσε το 2008 την εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, στην οποία είναι το αφεντικό, ο διευθύνων σύμβουλος, και μόλις χθες ανακοινώθηκε το μέγα deal. Πούλησε την εταιρεία, η οποία πράγματι είχε προβλήματα, μην το ψάξουμε ποια και γιατί, με το ποσό που κόβει την ανάσα. Με 68,7 δις δολάρια, μετρητά, παρακαλώ.

Ο κύριος Bobby Kotick (φώτο), περί αυτού ο λόγος, σπούδασε Ιστορία της Τέχνης, γι’ αυτό το σπίτι του είναι κάργα με έργα τέχνης, κυρίως αφηρημένης εξπρεσιονιστικής. Επιμένω στο πορτραίτο του Μπόμπυ Κότικ, τον οποίον σνομπάρουν εντελώς τα ελληνικά μμε, περιοριζόμενα να αναφέρουν μόνο ότι τον κολοσσό Activision Blizzard  εξαγόρασε η Microsoft.

Aπό πιτσιρικάς o Μπόμπυ είχε το δαιμόνιο του επιχειρηματία. Μαθητής ακόμα στο γυμνάσιο έκανε διακοπές και κέρδιζε χρήματα ενοικιάζοντας νυχτερινά κλαμπ. Δούλεψε στην Coca Cola πριν ασχοληθεί με τα βιντεοπαιχνίδια. Ήταν προσωπικός χορηγός της Χίλαρυ Κλίντον στην αποτυχημένη της υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η μεταβίβαση της Νο 1 εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών στην Microsoft είναι η επιχειρηματική είδηση της χρονιάς. Μιλάμε για μπίζνες, άρα το πράμα δεν περνάει πρωτοσέλιδα. Δεν έχουμε κάποιον βιασμό ανήλικης, ούτε μεταγραφή ποδοσφαιριστή. Έχουμε την επιβεβαίωση πόσο έχει μπει στην καθημερινότητα, ιδιαίτερα της νεολαίας, το video game.

Διαβαστε ακομα:

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ