Τα Rafale και το Ελληνικο Top Gun

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Τα γυρίσματα της συνέχειας του «Top Gun» έγιναν στην Αθήνα με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Ο ίδιος αυτοπροσώπως ανέβηκε στο cockpit των Rafale και ευχήθηκε υγεία και δύναμη. Παρόντες και εκπρόσωποι της εκκλησίας για να τα ευλογήσουν. Οι παπάδες σε μια κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα, ευλογούν πολεμικά αεροπλάνα που βομβαρδίζουν και σκοτώνουν.

Για όσους δεν ξέρουν, το Dassault Rafale (Ντασσό Ραφάλ) είναι γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος 4ης γενιάς. Το αεροσκάφος είναι επιχειρησιακό με τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία και το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, σε ρόλους αεροπορικής υπεροχής και κρούσεως. Ουάου!!!

Προσγειώθηκαν λοιπόν στην Ελλάδα τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale που απέκτησε η Πολεμική Αεροπορία, χωρίς να μας διευκρινίζουν αν πρόκειται για τα καινούργια ή τα μεταχειρισμένα. Αμέσως πήγαν να τα υποδεχτούν ο πρωθυπουργός και η αυλή του, όπως και όλα τα πετσωμένα ΜΜΕ. Από κοντά και οι παπάδες με τα θυμιατά και τον αγιασμό. Το τι χαρά έκαναν όλοι τους δεν λέγεται!!!

Αγιασμό στα Rafale? Ρε, αγιασμό στα Rafale είστε σοβαροί? Ρε πόσα χρόνια πίσω θα μας γυρίσετε? Θα ξυπνήσουμε με εμβατήρια μια μέρα!”

Για κάτι τέτοιες στιγμές έγινε πρωθυπουργός. Για να “παίζει” με τα αεροπλανάκια του και να τον φωτογραφίζουν. Και η πλάκα είναι ότι ο Έλληνας “μάσησε”! “Είμαστε πιο ισχυροί τώρα”, μου είπε ένας φίλος. “Παρ’ τα να μην στα χρωστάω μαλακιστήρι!”

Πόσο πάει το μαλλί;

Σας υπενθυμίζω ότι η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλου και τη Γαλλίδα ομόλογό του Florence Parly. Η απόκτησή τους τους θα στοιχίσει γύρω στα…
Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr