ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ; ΒΓΑΖΩ ΧΡΗΜΑΤΑ

 

Ναδάλ... , Ραφαέλ Ναδάλ... , όπως θα αυτοσυστηνόνταν στο στυλ του γραφικού Τζαίημς Μποντ. Ο 35χρονος Ισπανός δεν είναι κομψός και χαμογελαστός πράκτωρ της βασιλικής Βρετανίας, είναι ένας πολεμιστής με τη ρακέτα του τένις. Μεγάλη αξία στον τομέα του, και επειδή τα τελευταία χρόνια ξεπηδάνε παικταράδες σαν κι αυτόν, σταρ αληθινοί, το τένις έχει πάρει τα επάνω του.

Πέφτει χρήμα στο τένις. Οι διοργανώσεις γεννάνε κόντρες που προσφέρονται για τηλεοπτικό προϊόν και προκαλούν το ενδιαφέρον χορηγών και διαφημιστών. Μ’ άλλα λόγια ο πρώτης γραμμής τενίστας από μόνος του είναι μια επιχείρηση εμπορική, επιχειρηματική.

Ο Ράφα γεννήθηκε στη Μαγυόρκα και από τριών χρονών άρχισε να παίζει με το κίτρινο μπαλάκι. Μέχρι σήμερα συνολικά έχει κάνει ταμείο 127 εκ. δολάρια. Για τη νίκη παίζει, για τη δόξα, να δείξει την αξία του, αλλά αυτό πληρώνεται. Δεν είναι τζάμπα η συμμετοχή του στα διάφορα τουρνουά.

Υπάρχουν τα χρηματικά έπαθλα. Κερδίζει ο διοργανωτής, κερδίζουν και οι τενίστες. Τι δουλειά κάνει ο τενίστας; Βγάζει λεφτά! Για να κερδίσει τα ποσά που κάνει παντελόνι ο Ναδάλ ή ο Τζόκοβιτς, χρειάζονται νίκες. Ο Ναδάλ έχει το ρεκόρ των περισσότερων νικών σερί, 91. Συνολικά έχει πάρει 1.038 νίκες στα 1.247 παιχνίδια του.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ... ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ