ΤΑ ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΙΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ

 
Πρωθυπουργός στην Ελλάδα είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Αποφασίζει να βγάλει στο σφυρί, η αλήθεια είναι να μοσχοπουλήσει σε ξένους κάποιες βραχονησίδες στο Αιγαίο. Τι ήταν αυτό! Ξεσηκώθηκε το ΠΑΣΟΚ, η αντιπολίτευση μόνο προδότη δεν έβγαλε τον μπαμπά του σημερινού. Τελικά, δεν είχε τα κότσια ο μπαμπάς Μητσοτάκης να προχωρήσει το θέμα στη Βουλή. Έκανε πίσω στη μοναδική, στην ιδανική λύση που θα έλυνε το οικονομικό, αλλά και το αμυντικό πρόβλημα της χώρας. 
Γιατί η μεταπολεμική Ελλάδα είναι με το ζητιανόξυλο στο απλωμένο χέρι να ζητάει δάνεια απ' έξω; Και η εθνική της οικονομία είναι αιχμάλωτη στους δανειστές. Επειδή δεν ξέρει (ή δεν θέλει... ) να αξιοποιήσει, αλλά και εκμεταλλευτεί τον εθνικό της πλούτο. Τις 3.000 βραχονησίδες της. Αυτή είναι η αιώνια περιουσία μας. Στην καλύτερη θάλασσα της γης.
 
Αν πουλήσει η Ελλάδα κάποια νησάκια, έρημα και ακατοίκητα, που τα χαίρονται μονάχα τα αγριοπούλια και τίποτα φίδια, αυτά θα μετατραπούν σε πολυτελείς χώρους με βιλάρες από τους μεγιστάνες του χρήματος. Σε ιδιωτικά νησιά για 50 ή 99 χρόνια. Τι θα χάσουμε; Τίποτα. Τι θα κερδίσουμε; Δεν θέλει ερώτημα.
 
Μετά από τρεις δεκαετίες αυτή η σκέψη επανήλθε στο Μαξίμου. Πέρα από τα δις που θα πέσουν από την πώληση των 100 π.χ. βραχονησίδων, είναι λογαριασμός και τα λεφτά που θα χρειαστούν για φτιάξει τη γήινη Έδεμ του ο ιδιοκτήτης της νησίδας. Στα συν η συντήρηση της όλο το χρόνο. 
 
Ιδιωτικά σκάφη και ιδιωτικά αεροπλάνα θα προσεγγίζουν τις πουλημένες βραχονησίδες σε ισχυρά άτομα του χρήματος. Τότε θα δούμε αν τολμήσει ο Ερντογάν να κάνει τις μαγκιές του. Να απειλεί, δηλαδή, όχι την Ελλάδα, αλλά την περιουσία και τον επίγειο παράδεισο ανθρώπων που έχουν κάποιο λόγο στον πλανήτη. Τι, δηλαδή, η Τουρκία θα τσαμπουκαλεύεται στην ελίτ της παγκόσμιας οικονομίας, όπως κάνει με τους Κούρδους κι άλλους φουκαραδες στη γειτονιά της. Και δεν θα υπάρχει πρόβλημα υφαλοκρηπίδας ούτε μισό μέτρο από την κωλοτρυπίδα της Τουρκίας.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΜΠΕΛΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΒΑΣ ΤΟΥ