ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΞΑΓΕΙ ΟΣΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ... ΒΑΛΕΙ;

 

Να μου πουν ποιος θα ‘ναι ο λογαριασμός μετά τον πόλεμο. Αυτό είναι το δύσκολο. Το πώς εξελίσσεται το έργο, λίγο ενδιαφέρει. Και δεν έχει νόημα να σαλιαρίζουν για τα αληθινά κίνητρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Δεν χρειάζονται πληροφορίες και αποκαλύψεις. Σιγά, μωρέ.

Ένας, μόνο ένας είναι ο λόγος που παίρνει κάποιος τα όπλα και τα βάζει με τον γείτονα, τον απέναντι, τον εχθρό. Η κονόμα. Να κερδίσει χρήματα, να μη χάσει αυτά που έχει. Να ισχυροποιηθεί οικονομικά, να μη μείνει πίσω εμπορικά, επιχειρηματικά, οικονομικά.

Ο Πούτιν έκανε μια μπίζνα. Μια επένδυση. Με την εισβολή σε ξένη χώρα ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά, προκειμένου να κερδίσει περισσότερα. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πως θα κάτσει η τράπουλα. Αν θα πάρει την παρτίδα. Στο τέλος, όταν σηκωθεί από το καρέ, θα βγει από πάνω ή θα είναι για φυλακή. Πέρα από τη γενική κατακραυγή και το ανάθεμα για την παλιανθρωπιά του Ρώσου να τσακίσει με τη δύναμη του ισχυρού μια κατώτερη σε κυβικά χώρα.

Η Ρωσία έχει οικονομικό πρόβλημα. Ποιος το λέει αυτό; Ο ίδιος ο Πούτιν! Μα, δεν είπε ποτέ τέτοιο πράμα. Μα, δεν λέγεται ποτέ αυτό το πράμα! Όταν, όμως, ξεκινάει μια τέτοια αλητεία, μάλιστα γνωρίζοντας πως θα αντιδράσει σε βάρος του όλος ο πλανήτης, το πράμα μαρτυρά το οικονομικό πρόβλημα της Ρωσίας. Ο άνθρωπος έβλεπε ότι οικονομικά βάδιζε προς το Αμήν, δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση στην αποκοτιά του να μπουκάρει στην Ουκρανία.
Και γιατί έχει οικονομικό πρόβλημα η Ρωσία; Γιατί όπως είναι σήμερα στο ζύγι δεν την παίρνει να παίζει ρόλο πρώτης γραμμής στα ίδια μέτρα όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ; Επειδή δεν παράγει τίποτα που να εξάγεται εκτός από τα φυσικά αέρια και τα στάρια. Και μετά απ' αυτό που έκανε στην Ουκρανία, τι θα κάνει ο τσάρος αν δεν του αγοράζουν στάρια και αέρια; 
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ