ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ, ΕΝΑ ΜΕΙΟΝ ΕΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΔΕΝ

 

Τι θα πει ότι η Ρωσία είναι μεγάλη δύναμη; Θα πει πρώτα πως είναι χώρα με μεγάλο πληθυσμό. Πλησιάζει τα 150 εκατομμύρια. Κι όλοι αυτοί δεν τρώνε ό,τι παράγουν τα δικά τους χωράφια και τα δικά τους εργοστάσια. Κάνουν και εισαγωγές, όχι μόνο φαγώσιμα. Και όλοι αυτοί δεν κάνουν διακοπές στις παραλίες και τα βουνά της πατρίδας τους.

Ας σταθούμε στον τουρισμό, που για κάποιες χώρες π.χ. Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία είναι βασικό κομμάτι της οικονομίας τους. Πώς να το αγνοήσεις!

Στη δύση, δηλαδή προς την πλευρά της Αμερικής είναι οι τρεις χώρες που αναφέραμε. Οι δυο νατοϊκές, η Κύπρος εκτός ΝΑΤΟ. Τι κάνεις ως χώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία; Τον καταδικάζεις. Βγάζεις ένοχη την Ρωσία. Το κάνεις διότι είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Διότι ανήκεις στο αντίπαλο μπλογκ.  Μια τέτοια στάση, όμως, έχει κόστος. Είναι ζημιά. Χάνεις φράγκα από την τσέπη σου.

Τι θα κάνει η Κύπρος π.χ. που κάθε χρόνο κονομάει από τον τουρισμό, ο οποίος στηρίζεται κατά 25% στους Ρώσους; Να, γιατί ο Ερντογάν παίζει μια ή άλλη, όταν σε δις φτάνουν οι επενδύσεις των Ρώσων στην Τουρκία.

Διαβαστε ακομα:

ΦΙΡΜΕΣ ΧΟΝΤΡΟΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ