ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ...

 
Άγνωστο όνομα στην Ελλάδα το όνομα Βίκυ Σάφρα. Ελληνίδα, πιο σωστά ελληνικής καταγωγής, η κυρία είναι δισεκατομμυριούχος και δεν ξέρει τι είναι κοσμική ζωή. Κάτι έγραψαν διότι σύμφωνα με το εγκυρο και αξιόπιστο Forbes είναι η πλουσιώτερη Ελληνίδα. Βρίσκεται στην 321 θέση στον κόσμο - ήταν Νο 331 το 2021.
 
Ποια είναι η εβραία στο θρήσκευμα 79χρονη Βίκυ Σάφρα, με τέσσερα παιδιά και 14 εγγόνια που ζει μόνιμα στην Ελβετία και προσωπικά ασχολείται με τον φιλανθρωπισμό; Είναι Σάφρα. Είναι σύζυγος του Τζόζεφ Σάφρα, που πέθανε το 2021 στα 82 του από πάρκινσον. Παγκόσμιος τραπεζίτης ο Σάφρα, εβραϊκής τραπεζικής δυναστείας που κρατάει πέντε γενιές.
 
Από την Βηρυτό ξεκίνησαν οι Σάφρα, πατέρας και τρεις γιοι, μεταξυ των οποίων ο Τζόζεφ, και την έκαναν στην Βραζιλία. Τράπεζες και άλλα σχετικά. Όταν πέθανε ο σύζυγος της Βίκυ Εσκενάζυ Σαρφάτη, την οποία παντρεύτηκε το 1969 στα 17 της, ήταν ήδη ο πλουσιώτερος άνθρωπος της Βραζιλίας. Ιδιοτήτης τραπεζών σε τρεις ηπείρους, ακινήτων εμβληματικών σε διάφορες πρωτεύουσες, έργων τέχνης, ιστορικών κειμηλίων που αφορούν την ανθρωπότητα κλπ κλπ.
 
Άνδρες εκπαιδευμένοι στη Μοσάντ, των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, αποτελούσαν την προσωπική φρουρά του Τζόζεφ Σάφρα, συζύγου της Βίκυς Σάφρα. Το 1999 σκοτώθηκε στο Μόντε Κάρλο από τρομοκρατική ενέργεια σατο σπίτι του ο Έντμοντ Σάφρα, αδελφός του Τζόζεφ.
 
Οι Σάφρα άρχισαν να κονομάνε τον καιρό της οθωμανικής αυτοκρατορίας ως έμποροι καραβανιών από το Σαλέπι της Συρίας, την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, την Κωνσταντινούπολη. Επικεφαλής στο Safra Group είναι σήμερα η Βίκυ Σάφρα. Στη φώτο, το Gherkin tower στο Sity του Λονδίνου, ιδιοκτησίας της Βίκυς Σάφρα. Είναι ο κωνοειδής στο σχήμα πύργος.
Διαβαστε ακομα: