Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Να μην πανικοβληθεί ο κόσμος είπε η κυρία υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας. Εγώ θα ανάψω τη φωτιά για να καεί το σπίτι σας, αλλά εσείς μην τρομάξετε, σιγά- σιγά να πακετάρετε τα πράγματα σας, και μη ξεχάσετε το παιδί στην κούνια και την γιαγιά στην πολυθρόνα αραγμένη, μην τους αφήσετε σπίτι να καούν. Τι μας λέει η κυρία Νάνσυ;

Μας λέει ότι κάνουν απογραφή σε 500 ακόμα καταφύγια στη Γερμανία, τα οποία δεν είναι λειτουργήσιμα και πρέπει να ετοιμαστούν κι αυτά. Επειδή όχι μόνο οι πολίτες αλλά και η χώρα να είναι έτοιμη για ό,τι μπορεί να συμβεί στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Και, βέβαια, ο κόσμος να εφοδιαστεί νερά, τρόφιμα και φάρμακα για δέκα τουλάχιστον μέρες. Όμως! Τι, όμως; Όχι πανικός, συμβουλεύει η κυρία Νάνσυ Φέζερ (φώτο), δεν θα είναι ωραίο θέαμα τα άδεια ράφια στα σουπερμάρκετ.

Μ’ άλλα λόγια η κυρία φέρνει τον πόλεμο από την Ουκρανία στην Ευρώπη. Δημοσίως και επισήμως. Εκφράζει τους φόβους της για την εξέλιξη της ρωσικής εισβολής. Δεν είναι δημοσιογράφος, ούτε αρχηγός κόμματος. Είναι η κυβέρνηση της Γερμανίας και ως υπεύθυνη κρατικός λειτουργός έχει υποχρέωση να ενημερώσει. Όχι να… σκορπίσει πανικό, ούτε να συμβάλλει στο ξεπούλημα των προϊόντων των σουπερμάρκετ.

Διαβαστε ακομα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η CHELSEA