ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

 
Τα αυτοκίνητα τρέχουν σε Rallye, όπως έχει επικρατήσει διεθνώς η ονομασία του αγώνα ταχύτητα. Λες συμμετέχουν σε ράλυ και τα δεξαμενόπλοια, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ποιος από τους εφοπλιστές θα μεταφέρει όσο περισσότερο ρωσικό αργό πετρέλαιο, πριν αρχίσουν να ισχύουν οι κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας.
Οι Έλληνες εφοπλιστές, για να μη ξεχνιόμαστε, αποτελούν το ένα τρίτο του παγκόσμιου στόλου, και τρέχουν και δεν φτάνουν. Και ξέρουν, όπως όλοι οι πλοιοκτήτες, πως μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο, έχουν το ελεύθερο να μη ξεκόψουν τις παρτίδες με τη Μόσχα. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε, πολλά ίσως αλλάξουν μέχρι τότε, αλλά όλοι λαμβάνουν υπ' όψιν τι παίζει σήμερα. Ότι όποιος λειτουργήσει ''πειρατικά'' θα μπει στη μαύρη λίστα. Και όποιος παρανομήσει θα υποστεί τις σχετικές κυρώσεις.
Οι Έλληνες εφοπλιστές με τα παπόρια τους έχουν κουβαλήσει ήδη περισσότερο από το μισό ρωσικό αργό μετά τη μπούκα του Πούτιν στην Ουκρανία, σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα Wall Street Journal.
Διαβαστε ακομα:

Η ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΗ ΜΑΥΡΗ ΣΤΗ ΓΗ