ΟΙ ΓΙΟΙ ΑΝΙΕΛΙ, ΡΟΚΦΕΛΕΡ, ΡΟΤΣΙΛΝΤ

 

Σηκώνει το ακουστικό  ο Τζιάνι Ανιέλι (φώτο), ο πρώτος νταβατζής της ιταλικής οικονομίας μετά τον πόλεμο, ο αρχιδιαπλεκόμενος και μια φωνή υπηρεσιακή από την αστυνομία, με όσο πιο δυνατόν ανθρώπινο τρόπο, του λέει: «Λυπούμεθα, όμως φοβόμαστε πως ο γιος σας σκοτώθηκε. Παρακαλούμε να έρθετε στον τόπο της τραγωδίας να αναγνωρίσετε το πτώμα του Εντουάρντο...».

Συγκλονίστηκε ασφαλώς ο πατέρας. Γρήγορα, όμως, βρήκε την ψυχραιμία του και τρεις εβδομάδες μετά το χαμό του Εντουάρντο ο Τζιάνι Ανιέλι έκλεισε μια ακόμα χοντρή δουλειά, για να ισχυροποιηθεί κι άλλο, να επεκτείνει την επιχειρηματική του δυναστεία (στη φωτό με τον Μισέλ Πλατινί ο και ιδιοκτήτης της Γιουβέντους).

Τι λέμε; Σα να μην είχε γιο ο Ανιέλι τον 46χρονο Εντουάρντο, ο οποίος ποτέ δεν ασχολήθηκε με τις μπίζνες. Ο μοναχογιός άλλον ορίζοντα κουβαλούσε, την έψαχνε σε ανατολικές θρησκείες, σε ανατολικές φιλοσοφίες κι όλο τράβαγε ταξίδια σε Κίνες, Ινδίες και σε κάποιες χώρες της Αφρικής. Ίσως γι’ αυτό το παιδί μπερδεύτηκε μέσα του κι έβαλε τέλος στη γήινη ζωή του.

Ο πατέρας, ο Τζιάνι Ανιέλι πέθανε στα 82 του το 2003, σα σήμερα 23 Ιανουαρίου, κι ήταν η θέση της ζωής. Ο γιος Εντουάρντο ήταν ή άρνηση της ζωής. Και της ίδιας της ζωής αλλά και του τρόπου ζωής του πατέρα του, του έμπορα, της κονόμας, της διαπλοκής.
Η μοίρα του γιου Ανιέλι, του Εντουάρντο, θυμίζει την τύχη του γιου του πολυεκατομμυριούχου Ροκφέλερ. Στο στομάχι ανθρωποφάγων βρέθηκε ο γιος του γίγαντα του χρήματος, του Ροκφέλερ. Δεν ήταν ιεραπόστολος ο γιος Ροκφέλερ, ανθρωπολόγος ήταν, επιστήμονας και μελετούσε τις φυλές των ανθρώπων. Βρέθηκε στη Νέα Γουινέα, εκεί, μέσα στις ζούγκλες, του την έπεσαν κανίβαλοι και τον πήραν για μπρέκφαστ. 

Ο γιος του άλλου μεγιστάνα, του Ρότσιλντ; Το πρώτο εβραϊκό σόι στην Ιστορία της Ευρώπης ταυτισμένο με το χρήμα, είναι οι Ρότσιλντ. Και ο υιός είπε Δεν μ’ ενδιαφέρουν τα πλούτη, δεν με συγκινεί το χρήμα, η εξουσία, η διαπλοκή. Και έσκυψε στα κείμενα της αρχαίας Ελλάδος.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟ ΑΝΤΙΒΙΕΤΝΑΜ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ