ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΔΙΣ
Βρήκανε 130 εκατομμύρια δολάρια καβατζωμένα στο σπίτι του προέδρου της χώρας, λίγες μόλις μέρες μετά την έκπτωση του με στρατιωτικό πραξικόπημα. Που είναι το περίεργο και το πρωτοφανές; Ποιος, δηλαδή, θα τα αρπάξει πρώτος και καλύτερος, αν όχι ο πρωθυπουργός ή ο πρόεδρος με εξουσία κυβερνήτη. Και μιλάμε για χώρα τριτοκοσμική, το Σουδάν. Δεν κατάλαβα. Ο πρώτος στο κουμάντο του κράτους αποφασίζει π.χ. να δανειστεί η χώρα του με 50 ή 100 δις, δις όχι εκ.Λοιπόν; Είναι δυνατόν να βάλει την υπογραφή του χωρίς να πάρει την προμήθεια του. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
Είναι αδιανόητο, είναι απίθανο να μη δωροδοκηθεί ο αρχηγός του κράτους. Αν κάνει τον ''δύσκολο'', αν πει δεν συμφέρει την πατρίδα μου να μπει σε καθεστώς ''οικονομικής βοήθειας'', δεν θέλω να χρεώσω τον λαό μου με κερατιάτικα, τότε ο τύπος κινδυνεύει. Να σαμποταριστεί πολιτικά, κομματικά, να του βγάλουν βρώμες ανύπαρκτες, να του αρπάξουν στελέχη του κ.α. Επειδή είναι πολιτικός ''μη συνεργάσιμος''.
Θα πει ο αφελής ότι ο κυβερνήτης είπε ''ΝΑΙ'' στο δανεισμό διότι διαφορετικά η χώρα θα βάραγε στάση πληρωμών, και ο ίδιος επειδή είναι ηθικός αρνήθηκε κάθε μίζα. Ό,τι έκανε, το αποφάσισε για το καλό του κράτους. Μαλακίες. Από που και ως που ο πρωθυπουργός ξέρει το καλό του κράτους; Με ποια κριτήρια αποφασίζει; Με ποια προσόντα. Κανουμε πλάκα ή μιλάμε σοβαρά;
Διαβαστε ακομα: