Η ΦΑΠΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ

 
Από το 1925 η Μονή Πετράκη είχε παραχωρήσει στον Ερυθρό Σταυρό την έκταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Ξαφνικά και από το πουθενά η Εκκλησία νταηλήκι ζητάει να μην ισχύει η απαλλοτρίωση και η έκταση να αναγνωριστεί ως ιδιοκτησία της! Καμιά έκπληξη για όσους ξέρουν την,,, ευαισθησία του παπαδαριού με τα ακίνητα. Με τη γήινη περιουσία. Βέβαια. Για να κάνει καλύτερα το καθήκον της η Εκκλησία, την παραμύθι φούρναρης πνευματική της αποστολή χρειάζεται ιδιοκτησία γης. 
Όταν στα δικαστήρια μιλάει η Εκκλησία, όλοι οφείλουν να βαράνε τουμπεκί. Έτσι έγινε και με την περίπτωση στο Ασκληπιείο. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός, ο ιδιοκτήτης του νοσοκομείου το παίξανε αμίλητοι. Δεν ήθελαν να κοντραριστούν με το παπαδαριό. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Εκκλησία αποφάσισε να βουτήξει ένα χώρο για τον οποίο ποτέ δεν είχε κάνει σχετική δήλωση στο Κτηματολόγιο. Παρ' όλα αυτά η απαίτηση της Εκκλησίας να γίνει ιδιοκτήτρια έγινε μ' ένα κάρο έγγραφα και φακέλους.
Η Εκκλησία στράφηκε εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και του Ερυθρού Σταυρού, αλλά την παρτίδα κέρδισε η παρέμβαση του... άσχετου Δήμου Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης, Βάρκιζας. Φοβερό! Έχασε η Εκκλησία στα δικαστήρια!!! Έγινε κι αυτό. Γίνεται κι αυτό. Χαστούκι στις... παραδοσιακές και αδικαιολόγητες ιδιοκτησιακές διεκδικήσεις των παπάδων.
Διαβαστε ακομα:

ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ