ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

 
Η Ευρώπη κάθεται μακριά από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά τα φράγκα πέφτουν κανονικά. Κανονικότατα στο δημόσιο ταμείο της χώρας, ώστε να καταφέρει να αντισταθεί στον τσαμπουκά του Πούτιν. Ναι μεν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι έχουν αφήσει μόνο του τον Ρώσο στην υπόθεση Εισβολή, αλλά το οικονομικό τσοντάρισμα στον Ζελένσκι φαίνεται πώς πιάνει τόπο.
Ο 45χρονος Βλαντιμίρ Ζελένσκι δεν είναι απλά πρόεδρος στην πατρίδα του, είναι πλέον και... εισπράκτορας της. Κάνει ''περιοδείες'' στο εξωτερικό και μαζεύει λεφτά με το τσουβάλι. Προχθές καθάρισε στο Βερολίνο άλλο ένα πακέτο 2,7 ευρώ. Δισεκατομμύρια, βέβαια. Η βοήθεια στην Ουκρανία δεν παίζει σε εκατομμύρια, δηλαδή σε φραγκοδίφραγκα.
Αναρωτιέται κανείς. Από μια άποψη ο πόλεμος, δηλαδή η μπούκα του Πούτιν είναι κατάρα ή ευλογία για την Ουκρανία. Δεν είναι κυνικό και... φιλοπολεμικό ένα τέτοιο ερώτημα. Συμφέρει ή όχι τη χώρα του συνονόματου του Πούτιν, του Ζελένσκι, να συνεχιστεί ή όχι η περιπέτεια της Ουκρανίας με την αλητεία του Πούτιν. Η αλήθεια είναι πως το τέλος του πολέμου, μετά από ένα χρόνο, μετά από πέντε ή δέκα χρόνια, θα βρει μια...  άλλη Ουκρανία. Μια καινούργια και πολύ σύγχρονη Ουκρανία.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ... ΜΥΘΟ